USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Відпочинок посадовців у заказнику «Воротнів» закінчився стріляниною. Відео

27 Вересня 2018 09:15
У Ботанічному заказнику загальнодержавного значення «Воротнів» відбулася стрілянина. Інцидент трапився у ніч 26 вересня.

Тих, хто стріляв, супроводжували працівники державної лісової охорони підпорядковані Волинському обласному управлінюю лісового та мисливського господарства. Що зумовило кількадесят осіб зійти зі своїх постів на територіях інших лісництв та вдатися до тривалої оборони, так званої Школи рибалки, на території «Молодіжного лісівничого центру», спробували дізнатися й журналісти «Громадського.Волинь».

Як повідомляє видання, з посиланням на власні джерела, імовірно посадові особи (держслужбовці) увечері 26 вересня влаштували собі пікнік та розваги на території Молодіжного лісівничого центру, який кілька місяців тому пишно відкривали лісівники Волині у заказнику «Воротнів».

На відео міститься нецензурна лексика



Знімальна група виїхала на територію із активістами «Самооборони Волині» та громадського руху «Народний контроль». Уже при в’їзді до заказника (куди рух авто заборонено) ми перетинаємося із двома особами, які назвали себе представниками лісової охорони. Один з них назвався Михайлом.

В той же час приїхала група швидкого реагування із двох поліцейських Луцького районного відділу поліції. Втім, вони нічого не вдіяли, лише викликали слідчо-оперативну групу.

Охоронець Михайло почав забороняти громадським активістам перебувати у заказнику й наказав покинути територію. Врешті активісти не почули законних аргументів з боку Михайла й вирушили до Лісівничого центру, а конкретніше Школи рибалки, де й саме відбувалося дійство.

Будинок, в якому влаштували приватне частування

Той же будинок зблизька

Підходимо ближче й бачимо розпалене вогнище, буржуйки ресторанного типу та активістів «Самооборони Волині» й журналістку центру «Сила правди» Оксану Петрук. Вони розповіли, що бачили у домі, який називають лісники «школа рибалки» або прес-центр, близько п’яти осіб. Один з них, чоловік, вештався біля будинку нагий, вони щось їли, пили. Усі дії цих людей нагадували про приватний відпочинок на території державного заказника та у державній нерухомості.

Згодом до будинку почали з’їжджатися цілі кортежі різноманітних автомобілів: маркованих як лісова охорона, на українській та іноземній реєстрації.

Врешті серед цього натовпу з’явився директор Ківерцівського лісгоспу Віталій Каращук. Останній зокрема сказав, що не знає, які люди знаходяться усередині Школи рибалки. Приїхав, бо йому, нібито, повідомили, що зчиняється бійка на цьому місці. Також він намагався знайти лісничого, який відповідає за територію та будинки лісників. Та йому це не вдалося. Активісти ж повідомили, що лісничий закрився у сусідньому приміщенні неподалік й не відчиняв нікому.

Віталій Каращук також повідомив, що приміщення, яке оточили як активісти, так і лісова охорона, не здається в оренду й заявив, що не може його відкрити, оскільки ключі є тільки у лісничого, а до нього неможливо додзвонитися і на місці роботи його немає.

Згодом приїздить ще кортеж із п’яти автомобілів. Серед людей, які виходять звідти впізнаємо Романа Колісника — сина екс-начальника Обласного управління лісового та мисливського господарства Богдана Колісника часів Януковича, нині, судячи з декларації про доходи, — провідний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів ВОУЛМГ.



А очолює все зібрання заступник начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Рибчинський.

Спершу він почав також виганяти активістів та заявляти, що вони не мають права перебувати у заказнику. Врешті він метався зі сторони в сторону, перешіптувався із різними особами в формі лісової охорони та в цивільному.

Згодом на місці з’явилася слідчо-оперативна група, яка зафіксувала повідомлення про злочин від самооборонівця Сергія Рижкова. Останній також переконував поліцію відкрити будівлю, в якій замкнулися невідомі особи, адже думав, що можливо усередині комусь погано.

Упродовж нашого перебування біля «школи рибалки» до нього з’їхалося кількадесят чоловіків та більше десятка автомобілів. Вони оточили будинок та спостерігали.

Згодом із будиночка, в якому здавалося, не було виявлено ознак життя, почали виглядати люди. Врешті два чоловіки відкрили вікно і заявили, що їх замкнули. Один із чоловіків навіть повідомив, що втрапив до приміщення, адже взяв його в оренду.

Через певний час на місці інциденту з’являється особа із написом «Малиш» на бейсболці, дехто із присутніх його так і називають. Йому відчиняють вікно в будинку із серидини й він залазить туди через фіртку. Згодом вилазить, бере із собою кілька осіб у цивільному (в народі такі особи ззовні нагадують тітушок) та знову лізе всередину будинку. Врешті усі працівники лісової охорони та інші особи у цивільному стають пліч-о-пліч під дверима будинку, а кілька чоловіків у капюшонах починають відчиняти двері будинку. З будівлі виходять чоловіки, які відкривали вікна та ще кілька осіб. Активісти Павло Данильчук та Сергій Рижков засвідчили, що усередині будиночка був начальник ВОУЛМГ Олександр Кватирко. І вся ця демонстрація була влаштована, аби вивести його із будівлі, щоб не «засвітити» обличчя.

Уся група людей перекрила доступ до осіб, які виходили. Згодом ця група сіла у авто та поїхала. Під час цього відбулося три постріли. Слідчий Луцького райвідділу Роман Будиловський зібрав гільзи.

В момент втечі групи відпочивальників, з’явилося три службовці роти поліції особливого призначення ГУНП у Волинській області на чолі із майором поліції Фурманом.

Згодом більшість присутніх почала роз’їжджатися. Опісля активісти «Самооборони Волині» виявили, що авто одного з самооборонівців має два пробитих колеса.



Більше відповідей на запитання про законність діянь лісової охорони, працівників Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, бездіяльності поліції та використання державного майна невідомими та відомими особами в особистих цілях варто чекати від правоохоронців та лісівників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 46
Віктор 1 Показати IP 27 Вересня 2018 09:27
Святкували ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ ПОРОШЕНКА
виборець до Віктор 1 Показати IP 27 Вересня 2018 12:35
то Лапін святкував з помічниками
туман Показати IP 27 Вересня 2018 09:29
от тобі і революція
А до чого ? до туман Показати IP 27 Вересня 2018 10:08
А до чого тут Ваш висер про революцію? Це ригівські недобитки бикують, саме ригівські, які до революціїї не мають жодного відношення! Да що я Вам розказую, Ви ж самі їх добре знаєте ...
Євробидло Показати IP 27 Вересня 2018 09:30
Читаю і думаю - ну бухали, вроді нічого страшного. ПОтім думаю - нє, ну бухали ж там, де іншим бухати заборонено - це вже зловживання. Думаю дальше - приїхали активісти..... які певно також хотіли там побухати але не вистачає повноважень, статусу чи ще чогось. Аналізую - і єдине що приходить в голову - це те, що чиновники гнилі в свою сторону, активісти в свою сторону, поліція в сою сторону. А народ що? А що народ, в Польшу на полуницю весною поїде.....
! до Євробидло Показати IP 27 Вересня 2018 10:10
Спочатку я думав що ти дійсно бидло, потім нібито здалось що бидло, яке має 2 грами мозгів, але тепер бачу що ні, ти професійний провокатор і хитроопий троль, АЛЕ ПО СУТІ ТИ ДІЙСНО БИДЛО.
Євробидло до ! Показати IP 27 Вересня 2018 10:26
Гой, в сторону.
скептик до ! Показати IP 27 Вересня 2018 10:34
при чому далеко не європейське. звичайне полішуцьке бидло
Данильчук до ! Показати IP 27 Вересня 2018 11:16
Бирлик з малишом титушок спасали
Євробидло до ! Показати IP 27 Вересня 2018 17:21
Судячи з кількості лайків і дизлайків народ сам розставив на місця хто бидло а хто ні. Гой - іди гнити в стайню, бігом!!!!!
! до Євробидло Показати IP 27 Вересня 2018 22:27
Про накручування лайків всім відомо. А тобі має бути соромно, бо це схоже на онан*зм. Да і спалився ти, спалився.
Алекс Показати IP 27 Вересня 2018 09:38
Жесть. Європа кругом. Яке було кругом босота і бидло, таке й залишилось. Нічого в цій довбаній країні не поміняється.
123 до Алекс Показати IP 27 Вересня 2018 10:11
Поміняється, хоча очевидно що з великим трудом. А на рахунок країни, так тто наша Батьківщина, а довбаний то ти і тобі подібні
скептик до Алекс Показати IP 27 Вересня 2018 10:37
довбана не країна, а люди, яким моя хата скраю
Вася Показати IP 27 Вересня 2018 09:41
Рижков та його команда не хоче розказати хто Шацьке Межигір'я ВКРАВ ТА ВИВІЗ??? викликати СОГ?
я Показати IP 27 Вересня 2018 10:05
Реально яке гім.....но знов лісом рулить!верніть Мазурика і лад буде!
Тягнибакс до я Показати IP 27 Вересня 2018 11:18
свободівці йдіть на.. зі своїм Мазуриком! Вітів хоче знов сісти на лісовий кеш. переб'ється
Журналіст Показати IP 27 Вересня 2018 10:09
Ось вам і Межигір'я =два, а казали молодіжний лісівничий центр. Та тути тепер дітей страшно пускати і самим ходити. Якесь злочинне кубло.. Осквернили таке чарівне місце..
Терапевт Показати IP 27 Вересня 2018 10:21
Навіть Рибчинський засвітився?!Ця людина одна з найбільш корумпованих посадовців в обласному лісовому управління, і була такою це за часів роботи у Цуманському лісгоспі. Чесно кажучи, так просто серед ночі він би і не приїзджав. Причиною цьому могло слугувати дві речі: 1) він "дуже сильно хвилюється" за Воротнівський заповідник та всі ліси Волині вцілому, що готовий 24 години на добу їх охороняти; 2) Неординарні особи відпочивали у заповіднику, інформація про відпочинок яких потягнула б за собою цілу цепочку звільнень у обласному управлінні.
Євроінтегратор Показати IP 27 Вересня 2018 10:21
Чому мовчить Волиньпост?
Василина до Євроінтегратор Показати IP 27 Вересня 2018 11:06
ще не отримали відмашку!!
Реаліст Показати IP 27 Вересня 2018 10:32
Що відпочиваючі, що атавісти - лайнюки.
Вася до Реаліст Показати IP 27 Вересня 2018 11:18
у атавістів закінчились гроші ???
Тьфу Показати IP 27 Вересня 2018 10:59
традиції совдепівської смердючої номенклатури "живі, живуть і будуть жити", тьфу і ще раз тьфу, гидота. Дивились би на цивілізацію хоч трохи і брали приклад, так ні, назад в болото,тільки совдепівські культурніші трохи все ж були, чим оце ось.
Nik Показати IP 27 Вересня 2018 11:05
Треба було підпалити ту нерухомість,вискакували звідти як щурі,бикота....
скептик до Nik Показати IP 27 Вересня 2018 13:00
достатньо було б гранату з черемхою туди закинути
аяяй Показати IP 27 Вересня 2018 11:05
от завадили активісти відпочинку!хтось здав!
макс Показати IP 27 Вересня 2018 11:15
Цікаво що кватирко буде говорити, мабуть все на путіна звалить, ті особи що там з ним були то вони напевне його там силою тримали і погрожуючи розправою заставляли пити горілку, одним словом агенти КРЕМЛЯ, але незважаючи на все він вистояв. Мабуть героя України дадуть
ОДА Показати IP 27 Вересня 2018 12:36
Рибчинський - мерзота, слизняк, погань. Якщо Рибчинський подає вам руку, відразу мийте з хлорним розчином. Таке управління, такі кадри, така робота, такі люди на державній службі.
Михась Показати IP 27 Вересня 2018 12:38
Ось воно тихе й гниле волинське довколополітичне болото. Ніхто з кремля сюди не приїхав...
бізнесмен Показати IP 27 Вересня 2018 12:56
так званий губернатор відвідує всі наради в кватирка, сидить у президії, хлопає його по дупі і каже, що на Волині найкращий ліс і найкращий керівник. Це він навіть казав на "бізнес-форуму" у промені. А Пирожик сказав протилежне.
скептик до бізнесмен Показати IP 27 Вересня 2018 13:02
ja-ja !!!! найкращий ліс !!!!! все валить в еуропу
Журналіст до бізнесмен Показати IP 27 Вересня 2018 18:09
Кожний народ вартиї своєі влади!
Волинські новини Показати IP 27 Вересня 2018 13:01
Святкували "день контрацептива" разом з....ГОЛОВНИМ....
До новин Показати IP 27 Вересня 2018 13:29
То ви хоч пишіть зрозуміліше. Не всі знають, що таке контрацептив. Можна ж написати "презерватив"?!
мда Показати IP 27 Вересня 2018 13:45
Моя країна - хвора країна.
Ольга Показати IP 27 Вересня 2018 14:03
А чому ніхто не пригадує яким був заказник 2 роки тому? Чому не було активістів, які б сказали "Дякую!" людям, які зробили таке чудове місце для відпочинку? А саме комічне, чи то трагічне в цій ситуації, що кожен активіст думає, що на місті цієї четвірки повинен бути саме він….
Марк Показати IP 27 Вересня 2018 14:57
За що сказати дякую, за те, що вони за державний рахунок зробили собі будинок відпочинку та бухають там день і ніч да дівок парять.
Був свідком тих поді Показати IP 27 Вересня 2018 16:17
От не зрозуміло, невже немає де побухать?
Друг Показати IP 27 Вересня 2018 16:27
Хлопці ви щеподивіться русалок там не бачили
Анонім до Друг Показати IP 27 Вересня 2018 20:12
ну як же без русалок ?
лісник Показати IP 27 Вересня 2018 16:39
як помогти зловити дубокрадів то нема нікого.азахистити кватірку то зйихалось пів області
Вася Показати IP 27 Вересня 2018 17:11
тож треба так! в одному місці зібрати стільки ддд!...дубів!!
природолюб Показати IP 28 Вересня 2018 21:55
Надіюсь Радіона там не було,він в той кодляк не входить!!!
Грибник Показати IP 29 Вересня 2018 07:44
А що то за карлик на передньому плані,щось лице знайоме!!!
ааа Показати IP 29 Вересня 2018 07:49
Каращук!!! Какая отвратительная харя.(Джетельмени удачі).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus