USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Відрізаний «Луцьктеплом» лічильник повернуть у підвал

20 Жовтня 2011 17:54
У будинку №10 на проспекті Перемоги в Луцьку обіцяють завтра, 21 жовтня, поставити лічильник обліку теплової енергії, який ДКП «Луцьктепло» забрало 14 жовтня, тим самим відрізавши будинок від опалення.
Такого консенсусу дійшли учасники конфлікту під час засідання депутатської комісії з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження.
Нагадаємо, що лічильник забрало разом зі шматком труби у підвалі ДКП «Луцьктепло» 14 жовтня на третій день після того, як тепло подали у будинок.
Ввечері 15 жовтня тепло таки подали .
Як пояснив заступник начальника підприємства «Луцьктепло» Дмитро Дубняк, лічильники зняли для державної повірки.
Будинок обслуговує ОСББ «Біном». Мешканці за тепло розраховуються з компанією «Луцькі комунальні системи», яка свого часу відремонтувала будинок із застосуванням енергоощадних технологій та утеплила його. Компанія закуповує тепло у ДПК «Луцьктепло».
Як виявилося, підприємство «Луцькі комунальні системи» заборгувало перед ДКП «Луцьктепло» 160 тисяч гривень. При тій умові, що борг самих мешканців перед посередником становить лише 16 тисяч гривень. А загалом мешканці заплатити за тепло 300 тисяч гривень. Половина з них – пішла у прибуток компанії і на заходи енергозбереження.
Не згідні з результатами розрахунків і обсягом коштів, які має сплатити комунальній установі, «Луцькі комунальні системи» подали до суду. Втім, усі позови вони програли і повністю визнали борг. Відтак, вони мали би заплатити «Луцьктеплу» 160 тисяч гривень боргу. Утім, компанія запропонувала його реструктуризувати на рік із виплатою 13-16 тисяч щомісячно.
Чому ж кошти, які вже проплачені мешканцями, не можна перерахувати усі й одразу, директор компанії «Луцькі комунальні системи» Георгій Давидюк пояснити не зміг. Як скоро борг буде повернений, також не відповів.
«Не можу сказати. Мені треба подумати», - каже Давидюк.
Попередження про те, що постачання тепла припиниться у випадку невиплати боргу, підприємство «Луцькі комунальні системи» повідомили ще у кінці вересня офіційним листом.
Із реструктуризацією боргу не погоджується Дмитро Дубняк, який вимагає якнайшвидшого погашення боргів.
«Договору реструктуризації не буде. З нового року закінчується договір з «Луцькими комунальними системами» і ми будемо пробувати укласти угоду безпосередньо з ОСББ про подачу тепла», - каже Дубняк.
Жителі ж будинку узагалі не розуміють, чому вони повинні страждати і бути заручниками ситуації. Разом із тим, обурені методами працівниками «Луцьктепла», які без попередження керівництва ОСББ проникли у підвал та забрали лічильник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Здрасте Показати IP 20 Жовтня 2011 20:19
ОСББ кидаэ ЛКС з допомогою мера.
Дмитро Дубняк Показати IP 20 Жовтня 2011 23:13
Тепло в цей будинок Луцьктепло буде подавати за будь-яких обставин, але ТЗОВ "Луцькі комунальні системи" змушені будуть виконавчою службою сплатити усі борги (за які вже сплатили мешканці будинку!) на виконання рішення судів. ЗАКОН - ОДИН ДЛЯ ВСІХ
ОСББ Показати IP 21 Жовтня 2011 09:49
Так , звісно , ЗАКОН - ОДИН ДЛЯ ВСІХ і живемо ми у цивілізованій державі. Потрібно зняти лічильник - знімайте , але не у п"ятницю о 17,00 год і без будь-якого попередження, зламавши замка.Крім того, знявши лічильник, потрібно було поставити спеціальну вставку, а не залишити 333 людини у будинку на вихідні без тепла! Ці дії не додали Вашому підприємству пошани , а налаштували лише проти. А стосовно коштів - тут Ви праві - кошти повинні бути оплачені і наша голова пропонувала Вам допомогу від ОСББ.У нас теж є важелі впливу на ЕСКо, але для Вас ОСББ - то "пиль"!
Вася з Перемоги 10 Показати IP 21 Жовтня 2011 11:24
Лічильник в ОСББ вкрали , забули поставити вставку.Працювали професіонали.
11111 Показати IP 24 Жовтня 2011 10:54
с*олочі. Спочатку нам кажуть створюйте ОСББ(тобто міська влада знімає з себе відповідальність за поломки, прориви...), а потім кажуть, що у вас мовляв нема тепла бо договір закінчився, бо лічильник забрали на повірку. А нас, жителів, не повинно хвилювати те що хтось взяв шось на повірку! Опалювальний сезон посався - повинно бути тепло, а ми у свою чергу платим. Насам кінець слід заукажити, що ОСББ в будь якому випадку залишається заручником обставин бо коли незгідний з постачальником послуг(напр.Луцьктеплом) то всеодно іншого постачальника нема, а от вразі якихось проблем то нам зразу скажуть - ой а ви не внас на балансі і проблеми свої вирішуйте самі...
123 до 11111 Показати IP 24 Жовтня 2011 14:24
а ви хотіли чого? це буде з усіми
Горохівець Показати IP 24 Жовтня 2011 18:04
Якщо про це взнає новий директор "Луцьтепло" - винні получать доброго копняка в сраку. Геть пяних з "Луцьктепло"!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus