USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Відсьогодні у неплатників аліментів забиратимуть права і не пускатимуть за кордон

6 Лютого 2018 10:18
Відсьогодні набуває чинності закон, що значно посилює відповідальність злісних неплатників аліментів, які мають заборгованість більше шести місяців, передає УНН.

Зокрема, відповідний закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів" спрощує порядок встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду боржника за межі України.

Боржника позбавляють права вирішувати питання тимчасового виїзду дитини за межі України.

Так само запроваджується тимчасове обмеження боржника у праві керування транспортними засобами, користування зброєю та полювання.

Водночас запроваджується новий засіб впливу на боржників – до 240 годин суспільно корисних робіт, оплата за які піде на погашення боргу перед дитиною безпосередньо.

Такі методи впливу застосовуватимуться лише до злісних неплатників аліментів – борг яких перевищує суму сплати за шість місяців.

При цьому закон передбачає негайне скасування обмежень одразу після повного погашення заборгованості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Цинік Показати IP 6 Лютого 2018 10:48
Ні в якому разі не виправдовую батьків, які свідомо ухиляються від сплати аліментів (при цьому підтримую запровадження звітності за використання аліментів - чи вони справді йдуть на потреби дитини). Але все це - ще один цвях в труну "офіційного шлюбу". Скоро крім романтично-наївних малоліток, взагалі не залишиться бажаючих "вліпити синяк".
? до Цинік Показати IP 6 Лютого 2018 11:06
Яке "вліпити синяк" ? Ти або закусуй, або гугл перекладач налаштуй номально!
123 до ? Показати IP 6 Лютого 2018 11:36
Мова йшла не про синяк під оком, а про синяк у вигляді штампу у паспорті. Образна мова. Трохи розберіться перш ніж хамити людині.
Цинік до ? Показати IP 6 Лютого 2018 11:50
Не все в житті піддається твоєму розумінню. І не варто так нервуватись через цей банальний факт. Погугли - що там для заспокоєння нервів допомагає, чайок може якийсь) Гарного тобі настрою, і тримайся там))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus