USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Вільні економічні зони на Донбасі стануть гаванню для відмивання нелегальних доходів та зростання контрабанди», – Ігор Палиця

10 Серпня 2020 22:51
Лідер партії «ЗА Майбутнє», нардеп від Луцька Ігор Палиця вважає, що вільні економічні зони в межах 15-20-кілометрів від лінії розмежування на Донбасі, які пропонує нинішній уряд, не створять нові робочі місця, а стануть гаванню для відмивання нелегальних доходів та призведуть до зростання обсягів контрабанди.

"Прем’єр-міністр Денис Шмигаль пропонує створити вільні економічні зони в межах 15-20-кілометрів від лінії розмежування на Донбасі. Декларується, що таким чином будуть створені привабливі умови для ведення бізнесу та нові робочі місця. Для цього він обіцяє надати податкові пільги та інші преференції.

Прем’єр хоче переконати нас у тому, що пільги стимулюватимуть бізнес відкривати реальні виробництва фактично на лінії фронту – там, де влада скасовує вибори, говорячи про військову небезпеку. Він каже, що створить поблизу мінних полів ті робочі місця, які він обіцяв, але не створив на території всієї країни.

Насправді ж ми отримаємо зовсім не це, а розкрадання грошей та створення «своїм» структурам сприятливих умов для тіньового бізнесу. ВЕЗ на Донбасі будуть гаванню для відмивання нелегальних доходів та призведуть до зростання обсягів контрабанди. Хтось зароблятиме надприбутки, а країна нестиме збитки", – цитує народного депутата партійна пресслужба.

Читати ще: Ігор Палиця: «Я дуже сподівався на цей уряд. Але їм пороблено»

"Переконаний, що економіку Донбасу, як і всієї країни, врятують не преференції для обраних, а реальні реформи для усіх. Ми вимагаємо не утворення окремих економічних зон, а зменшення податків по усій Україні!

Замість шкідливих для держави ініціатив, уряд має думати про зменшення ЄСВ та ПДФО, запровадження податку на виведений капітал, скасування мита і ПДВ на обладнання, яке забезпечить відкриття нових підприємств і створення реальних робочих місць.

Уряд обіцяв 500 тисяч робочих місць, які так і не створив. Зараз уряд обіцяє вільні економічні зони, які не створять нічого, окрім проблем.

Наше завдання, щоб виручка від експорту товарів перевищила суму, необхідну для оплати імпорту! Ми нарешті повинні припинити бути заручниками непрофесійності і навіть продажності чиновників та постійно брати в борг для покриття дірок в бюджеті.

Досить займатися профанацією! Потрібні реальні кроки назустріч економіці. Якщо влада не здатна цього забезпечити, вона має скласти повноваження й піти. Ми з однопартійцями готові взяти на себе відповідальність за долю країни" – наголосив Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus