USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Вільні. Незламні. Непереможні»: новий поштовий блок від Укрпошти до Дня Незалежності

23 Серпня 2022 23:52
До 31-ї річниці Незалежності України Укрпошта випустила поштовий блок «ВІЛЬНІ. НЕЗЛАМНІ. НЕПЕРЕМОЖНІ». До нього увійшли марка з українським воїном та шість ілюстрацій, які показують останні шість місяців великої восьмирічної війни українського народу з окупантами.

Блок виконано у графічному стилі. Центральний об’єкт – поштова марка з образом українського захисника, який уособлює мужність і незламність українського воїнства в боротьбі за незалежність своєї країни. Поштова марка оформлена в кольорах національного прапора України. Полігональний стиль, у якому виконано ілюстрації, додає поштовому блоку сучасного вигляду і використовується на поштовій продукції Укрпошти вперше.

Читати ще: «Мрія» на українській марці, ескіз якої створила 11-річна волинянка, облетить увесь світ

Ілюстрації блоку виконано у вигляді чорно-білої хроніки з окремими кольоровими акцентами. Кожна з ілюстрацій – це трагічні історії українців, які відбулися в різні періоди воєнного часу в різних регіонах України. Вони об’єднані між собою одним словом – «ВІЙНА»:

- жінка, що стоїть у багатоповерхівці на уламках зруйнованої квартири;

- мама з дитям, що переховується від ракетних ударів у метро;

- дівчинка перед купою згорілих цивільних авто;

- драматичний театр в Маріуполі з сигнальним написом «ДЕТИ», який став останнім прихистком для багатьох українців;

- Святогірська лавра, яку неодноразово атакували окупанти;

- дитячий возик, кинуті валізи й іграшки – картина, яку можна було побачити на вокзалі кожного українського міста.

Читати ще: У Луцьку презентували марку «Русскій воєнний корабль ... ВСЬО!»

Автор поштового блоку – молодий український дизайнер з Краматорська Антон Хрупін. Співробітництво з Укрпоштою розпочалося після того, як Антон відправив на конкурс ескізів одну зі своїх робіт. Після цього митець отримав пропозицію від Укрпошти розробити ескізи поштової продукції воєнного часу.

Тираж поштового блоку – 1 млн примірників. Номінальна вартість – 60 грн. До блоку також випущено конверти «Перший день» і немарковані художні конверти.

Читати ще: «Доброго вечора, ми з України!». На Волині в обіг ввели марку, присвячену «тракторним військам»

Придбати поштовий блок та конверти можна від 24 серпня у міських відділеннях Укрпошти по всій країні, а також у офіційному онлайн-магазині Укрпошти. Крім того, новий поштовий випуск традиційно продаватиметься в офіційних онлайн-магазинах Укрпошти на маркетплейсах. Також онлайн можна замовити набори з погашенням штемпелем «Перший день».

Погашення штемпелем «Перший день» відбудеться в Києві 26 серпня. Спецпогашення у регіонах – 26-27 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus