USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Він працював для того, щоб Україна відбулася: лучани вшанували Михайла Грушевського

27 Вересня 2019 13:59
Представники обласної та міської влади, молодь та небайдужі лучани зібралися, аби відзначити річницю від дня народження видатного історика та політичного діяча.

Покладання квітів до пам’ятника Михайлу Грушевському з нагоди відзначення 153-ї річниці від дня його народження відбулося 27 вересня у Луцьку.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт відзначив, що Михайло Грушевський був видатним істориком, надзвичайно розумною та цікавою людиною, яка зробила дуже багато для того, щоб сьогоднішня Україна відбулася. Можна багато сперечатися про його роль і місце в історії, але варто розуміти, що нині дуже легко давати оцінку. Він був першим, хто починав шлях, робив перші кроки, роблячи помилки та прорахунки, але, найголовніше, маючи сміливість та розуміння того, що ці кроки потрібно робити, що Україна повинна відбутися як держава.

«Ми повинні бути вдячними тим, хто розпочинав цей шлях, яким сьогодні рухається наша держава, повинні бути вдячними за те, що ми сьогодні маємо свою державу, тому що ми один з найбільших народів Європи, який не мав своєї державності. Сьогодні вона в нас є і будемо дякувати за це Господу. Йде війна, гинуть українці, віддаючи своє життя за державу, тому варто пам’ятати, що держава дається нам дуже великою і важкою ціною. Давайте її берегти та розбудовувати, щоб нам тут було комфортно жити, тому що ми, українці, можемо себе відчувати вдома лише в Україні», - зауважив Григорій Пустовіт.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus