USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.80 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Віталій Кварцяний знову очолив Асоціацію футболу Волині

27 Жовтня 2023 17:33
27 жовтня у Луцьку обрали голову Асоціації футболу Волині. Ним знову став Віталій Кварцяний.

Про це стало відомо під час позачергової звітно-виборної конференції громадської спілки. За результатами голосування кандидатуру діючого голови Асоціації футболу підтримали 48 із 58 присутніх делегатів, повідомили в облраді.

Читати ще: У центрі Луцька створили мурал з футбольною зіркою Віталієм Кварцяним

Участь у роботі конференції взяли перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, депутат облради, голова постійної комісії з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму Віктор Галан-Влащук, керівниця гуманітарного відділу апарату облради, членкиня виконкому Асоціації футболу Волині Галина Карнаухова та футбольний актив області.

Перший заступник голови Волиньради Юрій Поліщук, звертаючись до присутніх, переказав вітання від голови Григорія Недопада та депутатського корпусу. Він підкреслив, що Асоціація футболу Волині є найбільш чисельним серед спортивних громадських об’єднань і, водночас, одним з найдієвіших.
«Футбольна громадськість області працює надзвичайно ефективно. Крім того, що футбол є найпопулярнішим видом спорту в Україні, доволі важливе і чільне місце, він займає й серед інших видів спорту на Волині. Про це свідчить величезна кількість проведених як офіційних, так і неофіційних футбольних турнірів, у тому числі й благодійних, які відбуваються з метою підтримки наших захисників. Тому, користуючись нагодою, хочу подякувати кожному із вас за підтримку нашим футбольним фронтом – основного фронту, – наголосив він. – Особливі слова вдячності я також адресую Віталію Кварцяному за конструктивну і багаторічну співпрацю з обласною радою. Звісно, до початку війни ми мали значно більші фінансові можливості підтримувати Асоціацію та наш волинський футбол, адже ми прекрасно розуміємо, що це дає у підсумку важливий результат – це заохочення дітей і молоді до занять фізичною культурою та спортом, а також популяризація здорового способу життя».

Голова Асоціації футболу Волині Віталій Кварцяний відзвітував про роботу у попередні роки та окреслив майбутні перспективи.
З його слів, у пріоритеті в нашому регіоні й надалі залишатиметься розвиток дитячо-юнацького футболу, зміцнення матеріально-технічного забезпечення дитячо-юнацьких команд, покращення якості футбольних полів та стадіонів області, де проводяться турніри серед юнаків та дітей.

«Починаючи із 2018 року і по теперішній час до змагань, які пройшли під егідою Асоціації футболу Волині, залучено вдвічі більше дітей, юнацтва, молоді та дорослих. Загалом у 2023 році було проведено 655 матчів обласного чемпіонату та кубку, а також дитячо-юнацької футбольної ліги Волині. Також відбуваються змагання серед ветеранських команд. Традиційно участь у чемпіонаті та Кубку України беруть збірні Волинської області серед ветеранів у категоріях 35,40,45 років і старші. Розвивається також дівочий футбол, зокрема команда «Ладомир» з Володимира успішно грає у вищій лізі чемпіонату України», – зауважив він.

Втім, чи не найголовнішим завданням, яке ставлять перед собою очільник Асоціації, спортивні функціонери та керівництво області є повернення волинського футболу у професійну футбольну лігу.

Зауважимо, Віталій Кварцяний очолює Асоціацію футболу Волині з 2013 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася з Побєди Показати IP 28 Жовтня 2023 14:49
Асоціація футболу без футболу
Леонід не цар до Вася з Побєди Показати IP 30 Жовтня 2023 12:00
Кохан, то ти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus