USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Вітер зірвав частини купола собору в Берестечку й заніс у сусіднє село

3 Липня 2017 11:49
На Горохівщині досі оговтуються від наслідків негоди, що пройшла в четвер, 29 червня.

У Берестечку несамовитий вітер зірвав вартісні мідні листи з купола Свято-Троїцького собору (на фото) і заніс їх за кілька кілометрів аж у сусідні Старики.

Біля Стиру навкруг мосту ураган викорчував дерева, а у довколишніх селах Піски, Антонівці і Гектар поздирав покриття з людських осель, пише Валентина Підгірна на сторінках газети Волинь-нова.

У Лобачівці стихія зірвала новий дах із закладу культури, який послужив йому після капітального ремонту трохи більше року. Бог уберіг людей від непоправного горя, бо величезна покрівля спершу кружляла над вулицею, наче повітряна куля, а потім покотилася до однієї з хат, змітаючи все на своїй дорозі.

У Жабчі без покриття залишилася школа, а смерч запам’ятався таким дужим, що викорчував не тільки кремезні дерева, а й електричні опори.

У Мерві стихія потурбувала навіть мертвих, пошкодивши пам’ятники на сільському кладовищі.

Багато населених пунктів негода залишила без електроенергії, у багатьох попсувала будинки. Наслідки грозовиці люди долають гуртом. Громади розчищають від гілля сільські вулиці, голови переймаються освітленням, влада району – пошкодженими великими і малими об’єктами та приватними оселями. У п’ятницю можливості допомоги всім і скрізь обговорювала спеціальна комісія під головуванням заступника голови районної ради Віталія Клемби і голови райдержадміністрації Любові Матвєєвої. Повідомлення про наслідки стихії ще не є кінцевими, але люди дякують Богові, що немає людських жертв.

Нагадаємо, 29 червня негода у Луцьку призвела до поваленя дерев, пошкодженя тролейбусних ліній та ліній електромереж. А у Маневичах на будинках вітер позривав дахи та порвав лінії електропередач.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus