USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

Військовозобов’язаним вклеюють штрих-код у військовий квиток. Для чого це потрібно

16 Травня 2024 14:16
Військовозобов’язаним наразі вклеюють у військово-обліковий документ штрих-код (VIN-код). Фактично це є ідентифікаційним кодом, який Реєстр військовозобов’язаних «Оберіг» автоматично присвоює військовозобов’язаному. Він зокрема свідчить, що людина виконала вимоги закону про мобілізацію та оновила дані у ТЦК.

Якщо такого штрих-коду у військовому квитку чи іншому військово-обліковому документі немає, то буде зрозуміло, що певна людина не оновлювала даних у ТЦК. Тож якщо її зупинять на вулиці, буде складно довести протилежне, пише Судово-юридична газета.

Як раніше пояснювали у Генштабі, працівники ТЦК мають змогу підключитися до Реєстру або в телефонному режимі з’ясувати з оператором Реєстру щодо оновлення даних громадянина. Оператор з’ясує і розповість усю інформацію про громадянина.

Читати ще: Військовозобов’язані не зможуть оновити дані у ЦНАПах, бо уряд не надав доступ до баз, – ЗМІ

У ТЦК та СП пояснили, що наразі держава не визначила іншого використання цього коду. Військовозобов’язаний не зобов’язаний знати чи запам’ятовувати цей код.

При цьому наразі опрацьовується нормативно-правова база, за якою будуть видавати єдиний документ для військовозобов’язаного за єдиною формою.

З набранням чинності нової постанови Кабміну громадянам, у яких немає військово-облікового документу, видаватиметься документ нового зразка.

Разом з тим, документи старої форми залишаться чинними, але у них будуть внесені відповідні відмітки про оновлення даних тощо.

Нагадаємо, що закон, який вводить цифровізацію військового обліку набув чинності на початку квітня (законопроект 10062). Завдяки реєстру «Оберіг» можна автоматично провести верифікацію людей без участі самих військовозобов’язаних. «Оберіг» буде поєднаний фактично з усіма реєстрами: демографічним, реєстром водіїв, реєстром податкової служби, пенсійного фонду і так далі.

Читати ще: 23 мільйони запитів: в Україні оцифрували дані чоловіків призовного віку

Згодом за допомогою реєстру «Оберіг» формуватиметься електронний військово-обліковий документ, який буде в застосунку для військовозобов’язаних і матиме таку ж юридичну силу, як паперовий. Наразі Міноборони налагодило взаємодію з Мінцифри, щоб створити такий електронний військово-обліковий документ, раніше зазначала заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Шломо Луцкер Показати IP 16 Травня 2024 14:44
Беру штрих-код від холодильника і клею на приписне, яке в мене з 2010 року.
Анонім Показати IP 16 Травня 2024 14:49
Наліпки на лоба краще.
Ууу Показати IP 16 Травня 2024 16:11
ТЦК Я ВАШУ МАМУ в рот ЄБАЛ
ігор Показати IP 16 Травня 2024 17:23
поясніть - закон принятий але електронна реєстрація не працює, ЦНАП не реєструє. Працює лише ТЦК( торгові центри комплектування) , які ловлять людей як собак та займаються сексом з підлеглими жінками
Порада Показати IP 16 Травня 2024 18:05
На лоба собі нехай наклеять. І не забудуть зеленкою помастити.
Dovbush Показати IP 16 Травня 2024 23:43
VIN код, ви таке чули?? Вони придумали VIN - код для людей, як для автівок... Здуріти можна. То ж є в кожної людини код податкової, ці ущербні плодять ще одну корупційну піраміду кодів?? Не піду ні по які коди. Всі які потрібні, в мене є. Якби люди довіряли жіржаві, то не довелося зеленій владі так самопринижено щемити 'свій' народ. Хай мусори ідуть воювати, кодифікатори жирні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus