USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Візор» глухий до незрячих

20 Червня 2012 09:30
Більш як півроку представники обласного осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії» не можуть отримати від місцевого підприємства «Візор» послугу, за яку заплатили.

Про це повідомив виконавчий директор громадської організації Богдан Мойса.

З його слів, ще наприкінці 2011 року в межах втілення одного проекту з забезпечення доступності інфраструктури до потреб неповносправних громадська організація замовила у підприємства «Візор» послугу зі встановлення інформаторів для зовнішнього оповіщення у маршрутках міста.

Мойса нагадав, що спочатку планувалося встановити це обладнання на автобусах, що курсують за маршрутом №15, адже, як з’ясували представники організації, саме цим маршрутом користується найбільше незрячих. Однак пізніше, як пояснив Богдан Мойса, вирішено було, що обладнання встановлять на «маршрутках» №17а.

«На 6 з 14-ти встановили, і ті не працюють добре. Наша колега чотири рази їздила перевіряла – то не там зупинку оголошує, то взагалі сигналу не ловить і мовчить. Вони (підприємство «Візор», - «ВН») обіцяли владнати ці речі, але до сьогодні цього не зробили», - скаржиться представник громадської організації.

Він каже, що інформатори для зовнішнього оповіщення у маршрутках мало встановити саме підприємство «Візор», адже туди представників ГО скерували в управлінні транспорту і зв’язку Луцької міськради ще восени 2011-го, зсилаючись на те, що міськрада уклала договір на встановлення GPS-навігації саме з цією фірмою.

Мойса додав, що по допомогу до міської влади представники громоб’єднання у вирішенні цієї проблеми вже зверталися. Планують робити це й надалі, зокрема, під час чергового засідання комітету доступності.

Також представники організації наголошують, що кошти за встановлення обладання вони переказали на рахунок підприємства «Візор». Загалом більше 5 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
аук Показати IP 20 Червня 2012 10:08
Оооой! Пам'ятаю у мене був інтернет візор - це темні сторінки мого життя. Як ця шарашкіна конторка взагалі існує ще? І хто міг їй довірити таку роботу?
Лучанин Показати IP 20 Червня 2012 11:04
Так само і працюватиме візоровська GPS навігація. Наш виконком чи глухий, чи сліпий, чи хтось має від візора зацікавленість. По іншому таке тупе просування візора пояснити неможливо.
Шурік Показати IP 20 Червня 2012 11:18
Тююю. Питання: якщо колега яка їздила сліпа, то звідки вона знає, шо прилад шось там неправильно оголосив? Якшо вона не сліпа, то нашо їй вперся той прилад? Помоєму це неспроста. "Само же дєрєво жужжадь нє может" (с) http://youtu.be/verS5KTH6B0
kvaak30 до Шурік Показати IP 20 Червня 2012 12:45
По-перше, не сліпа, а незряча, по-друге, колега, яка їздила не глуха. а тому може слухати і чути, і тому пане будьте обережними у своїх тупих і недолугих висловлюваннях і підозрах.
Шурік до kvaak30 Показати IP 21 Червня 2012 10:33
Так, але звідки вона знає що зупинка не та? Вона ж чує, але не бачить.
до Шуріка Показати IP 20 Червня 2012 12:19
деякі люди мають кілька процентів зору, якщо її завданням було оцінити якість озвучення, думаю вона з цим могла справитися. А ви б добре подумали перед тим як писати дурниці. Ніхто не впевнений, що завтра нам особисто не знадобиться цей прилад
Шурік до до Шуріка Показати IP 21 Червня 2012 10:36
Так якість там непогана - голос приємний, шумів нема...
Богдан Показати IP 20 Червня 2012 12:27
До Шуріка. Прилад зовнішнього оповіщення дозволяє незрячим чути номер маршруту та напрямок слідування на зупинці. То ж не дивно, що ефективність його роботи перевіряли незрячі. Не варто ображати людей через власне незнання
Шурік до Богдан Показати IP 21 Червня 2012 10:35
Кого я образив? То мене ні світ ні зоря образив якийсь квак, а я хіба комусь сказав щось погане?
Марія Показати IP 20 Червня 2012 15:24
У мене інтернет від Візора вже 3 роки. Можу сказати, що якби у моєму районі працював інший провайдер інтернет - послуг, Візор певно залишився б без роботи. Отримати послуги, які згідно укладеного договору зобовязана надавати ця фірма взагалі не реально. Заплатив гроші і маєш іти просити (вимагати) послугу, за яку заплатив.
smelnyk Показати IP 21 Червня 2012 00:16
До дупи той прилад, він оголошує номер маршрутки коли вона вже напівдорозі до наступної зупинки. А сліпий, точніше незрячий, стоїть і думає: "О, моя маршрутка поїхала." марнотратство грошей.
Шурік до smelnyk Показати IP 21 Червня 2012 10:37
А шо вони хтіли від цивільного жпс?
Фахівець Показати IP 21 Червня 2012 00:18
Сама ідея допомогти людям з поганим зором дуже хороша, але втілюється, як завжди , не з того боку. Як людям з поганим зором рохзібратися, коли на зупинці одночасно стоіть 3-5 автобусів, і кожний щось про себе розповідає. Без сторонньої допомоги не обійтись. Правільніше буде, якщо будуть встановлені так звані "розумні" зупинки, які голосно можуть проінформувати, що,наприклад, через півтори хвилини прибуде автобус певного маршруту, а по прибуттю автобуса голосно про це повідомить. Але якщо це доручать робити візору,то знову нічого працювати не буде.
Шурік до Фахівець Показати IP 21 Червня 2012 10:43
Візор з його неточною електронікою - фтопку. Нарихтувати на кожній маршрутці її номер шрифтом Брайля.
Людмила Показати IP 21 Червня 2012 12:40
Шановні дописувачі, є декілька коментарів: 1. Не варто вигадувати черговий велосипед - це стосовно шрифту Брайля та "розумних" зупинок, оскільки це не вирішує проблеми 3 - 5 автобусів на зупинці одночасно. 2. Зовнішнє інформування пасажирів успішно вже працює у Хмельницькому декілька років і таких проблем про які пише Сашко Мельник там немає. 3. Зовнішнє та внутрішнє інформування пасажирів передбачене новою редакцією закону "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні", що вступить в дію з наступного року і всі перевізники будуть забов'язані встановлювати таке обладнання на своїх маршрутах. 4. На всі ті проблеми про які пише Сашко Мельник було вказано фірмі "Візор-21", однак жодних змін поки не спостерігається. 5. І останнє: головною метою встановлення зовнішнього інформування - є зробити незрячих людей нашого міста максимально незалежними від оточуючих.
Додік до Людмила Показати IP 21 Червня 2012 15:22
Якраз вчити маршрутки говорити - це дерев’яний велосипед з трикутними колесами, і загостреними педалями, який пересувається боком. 3-5 автобусів на зупинці обов’язково сваритимуться за місце і обкладатимуть один другого матюком (голосом Стьопи Чухрія). Вони і по дорозі будуть перекрикуватись, вітатись, посилати один одного. А взагалі оголошувати зупинку і трекати транспорт різні речі, використання для цього телефона на платформі відроїд як центрального елемента - це закручування цв’яхів викруткою. Прогресивне людство давно освоїло правильні ARM і всякі інші SoC. Хоча стаття відверто нагадує передвиборний антипіар візора.
Віркут до Додік Показати IP 21 Червня 2012 15:52
Ахахаха! А Візор вже й на вибори збирається? Якщо ти вважаєш, що це антипіар, то напевно: або не мав справу з візором, або там працюєш.
Додік до Віркут Показати IP 21 Червня 2012 16:19
Мав я з ними справу. Не знаю як зараз, але в 1998 році інет був галімий-прегалімий. 3 Кбайт/сек, більше не виходило, хотя дехто каже шо то із-за модема так. Зараз навіть дататруп краще працює.
Богдан Показати IP 21 Червня 2012 13:52
За посиланням нижче можна переглянути як працює інформування на тролейбусах Хмельницького. http://proskurov.info/news/society/6897-2010-10-01-05-19-26
Старєйшина Антіфріз до Богдан Показати IP 21 Червня 2012 15:43
Бач, в них там мормони при дєлах, мій давній кєнт - старєйшина Хам Фріз. Казав по-секрету, що коли всі звикнуть до об’являння зупинок, прилад почне читати проповіді шрифтом Брайля.
Людмила Показати IP 21 Червня 2012 18:02
Для когось цей матеріал є піаром чи антипіаром "візора". Хтось, не маючи жодного відношення до незрячих, вважає себе експертом з питань доступності. А незрячі і далі мають шукати собі супроводжуючих або просити про допомогу перехожих. Однак радує те, що Лучани привітні люди і ніколи не відмовлять у допомозі. Шкода, що в ініціативах із створення доступного середовища ми наштовхнулись на байдужість, супротив і пошук підтекстів...
kvaak30 Показати IP 21 Червня 2012 19:17
Загадка для "Фахівців" від незрячого: Приїхали на зупинку ЦУМ 3-5 автобусів, що мовчать, а на зупинку пр. Волі приїхали 3-5 автобусів, що говорять. Шановні, експерти, де я швидше зорієнтуюсь???
Додік до kvaak30 Показати IP 22 Червня 2012 14:00
А на пр. Волі на якій саме зупинці?
Anonymous Показати IP 23 Червня 2012 13:42
по теме незрячих..... живу я на соборности и есть там говорящий пешеходный переход и начиная с 8:00 и до 20:00 говорит "пр. соборности перехід дозволено" меня это УБИВАЕТ ... там и не зрячих то может и нет а оно мне целый день и через каждые 30 секунд пиликает, и голос такой отвратительный с утра вообше балкон открыть невозможно, сильно громко пиликает. Хоть и помогал даже незрячим переходить дорогу но нужно иметь меру всему и не ставить эту хреновину. А к чему я виду что для всех хороших условий не сделаешь .....
Басік до Anonymous Показати IP 23 Червня 2012 20:52
І шо, нічо зробити не можна?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus