USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині збиратимуть гроші на дисплей для незрячих

13 Грудня 2010 16:58
На Волині відбудеться благодійний марафон, учасники якого збиратимуть гроші для придбання Брайлівського дисплею для незрячих дітей.

Про це повідомили 13 грудня у Луцькій міській раді.

Проведення марафону «Незрячій дитині - тактильну книгу» ініціює Волинський обласний осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору «Генерація успішної дії».

Як розповіли організатори, торік, за підтримки благодійників, відбувся аналогічний марафон, на якому, зібравши понад 17 тисяч гривень, надрукували 10 примірників 4-томної книги Джоан Роулінг «Гаррі Поттер».

Ці книжки передали школам-інтернатам для незрячих дітей, а також в найбільші бібліотеки України для незрячих.

На жаль, наголошують організатори, в межах одного марафону не можливо вирішити проблему відсутності у незрячих діток книжок шрифтом Брайля.

Один зі способів, щоб полегшити незрячим дітям доступ до літератури рельєфно-крапковим шрифтом - використання спеціального дисплею, що дозволяє прочитати будь-який текст, який є в електронному форматі.

Коштує такий дисплей 30 тисяч гривень. Саме його й задумати придбати організатор марафону, аби передати учням Крупівського навчально-реабілітаційного центру, в якому навчається більшість дітей-інвалідів зору Волині.

В рамках марафону з 25 грудня до 19 січня відбуватиметься розповсюдження листівок серед громадськості міста із закликом підтримати акцію, трансляція роликів соціальної реклами на місцевих радіо та публікаціями у пресі.

А впродовж Різдвяних свят – 7 -19 січня – учасники акції завітають у сім’ї до незрячих дітей та відвідають зі сценічними дійствами державні установи і приватні структури для збору коштів.

Довідково:

В Україні є 6 шкіл-інтернатів для незрячих дітей, в яких навчається понад 1000 учнів. Крім того, майже кожній області України є школи для дітей з вадами зору, де у навчанні користуються шрифтом Брайля. Залишається певна кількість школярів, що навчається за індивідуальним планом (вдома). Загалом в Україні кількість учнів з вадами зору становить біля 5 тисяч. В школах для незрячих такі діти забеспечені частиною підручників, але художня література майже відсутня - учні читають літературу, яка була видана ще за часів Радянського Союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus