USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Власники АЗС спекулюють цінами і розпускають чутки про захмарну вартість пального

3 Травня 2022 17:26
В Україні зараз жорсткий дефіцит автомобільного палива. На АЗС вишиковуються величезні черги, а ліміти в одні руки на деяких заправках зменшилися до 5-10 літрів.

Ціни, незважаючи на держрегулювання, тримаються на позначці 40-45 гривень за літр.

Продавці палива активно розпускають чутки, що ціни незабаром будуть понад 80 гривень за літр.

«Купили бензин по 50 гривень, завтра, на заправці сказали, буде по 85. Тому скрізь на АЗС ажіотаж», – розповіла Ольга з Хмельницької області.

«Ймовірно, варто чекати саме таких цін. Сьогодні у закупівлі на опті паливо вже по 52, завтра буде 60. На ринку жорсткий дефіцит», – підтвердив нам власник мережі Prime Дмитро Леушкін.

Водночас серед експертів є думка, що чутки про різке зростання цін на пальне пускають спеціально, щоби наростити ажіотаж.

Країна дізнавалася, що відбувається з паливом.

Нещодавно Кабмін підвищив торгові надбавки на бензин та дизель на 40% і пообіцяв, що проблеми з паливом будуть вирішені протягом тижня. Проте наразі ситуація тільки погіршується.

Попри аргументацію заправників уряд так і не скасував держрегулювання цін. У мережах кажуть, що продавати паливо за таких умов збитково. Крім того, оперативно не вдається вирішити проблему дефіциту поставок палива з Європи, оскільки спостерігається дефіцит бензовозів, не вистачає водіїв, плюс існує бюрократична тяганина.

Днями деякі мережі почали відкрито бойкотувати рівень цін, підвищуючи вартість палива до 40 гривень і більше.

Але навіть за таким дорогим бензином вишиковуються черги, тому що на ринку посилюється дефіцит ресурсу.

Тому ціни продовжують зростати і надалі. Сьогодні у багатьох західних регіонах бензин уже по 50 грн, і люди закуповують його каністрами, бо пішли чутки, що завтра ціна вже буде 85 гривень за літр.

Читати ще: WOG, ОККО та БРСМ обмежили продаж пального

«Ми купили чотири каністри по 48, директор заправки сказав, що завтра ціна різко зросте, буде за 80», – розповів Юрій зі Львівської області.

При цьому він додав, що розрахуватися можна було лише готівкою, і обмежень щодо літражу в одні руки на цій заправці не було. Тобто запаси бензину є.

Дмитро Леушкін каже, що сьогодні різко злетіли оптові ціни на пальне. Його продають уже по 52 гривні, а завтра буде ціна 60, тож зростання цін очікується і в роздріб.

«Вже сьогодні на тих АЗС, де продавали по 45, ціна 50. На якій відмітці ми врешті-решт зупинимося страшно навіть припустити, на ринку жорсткий дефіцит. На стелах багатьох АЗС нулі, торгувати нічим», – каже Леушкін.

Втім, за словами керівника спеціальних проектів НТЦ «Психея» Геннадія Рябцева, заправники просто користуються ситуацією.

«Вже чув про дизель по 78, чиста спекуляція», – зазначив Рябцев. На його думку, є картельна змова як за цінами, так і за пропозицією. Тобто мережі просто притримують ресурс в очікуванні найбільш вигідних цін на нього.

Це підтверджують і випадки безлімітного продажу бензину за високими цінами на окремих АЗС.

Як розвиватиметься ситуація далі, і що буде з цінами, залежить від того, як швидко вдасться вирішити питання з поставками, і чи відреагує влада на захмарні цінники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 3 Травня 2022 18:24
паливо з ЄС, то чому воно має бути дешевше ,ніж у Польщі ?
Дурню до дідо Показати IP 3 Травня 2022 22:28
Тому що у нас податки менші
українець до дідо Показати IP 3 Травня 2022 22:28
так воно у нас і дороще...ти не дивись на цвни на стелах азс...а чому в польщі дешевше ніж в німеччині? ціна пального залежить не так від ціни на нафту як від оподаткування,а в кожній країні воно своє...от у нас при ціні 20 гр на азс опт без акцизу був 5 гр
Микола Показати IP 4 Травня 2022 10:48
Середня роздрібна ціна літра ДП у Польщі 7,4 злотих, з них акциз 1,4. Отже 6 злотих за оподаткований ПДВ літр пального, до речі, що там з ПДВ? У них це 8%, теж низький податок як і в нас. Якщо орієнтуватись на ціну 5,5 злотих без податків, то навіть якби пальне безкоштовно телепортувалось з Польських НПЗ на наші заправки, то це уже 40,4 грн, на які додатково накладено українське 7% ПДВ. 43,22 грн - нормальна роздрібна ціна літра дизеля для всіх, це якщо вдалося домовитись на знижки за оптові партії і при цьому в ланцюжку постачання ніхто не отримає значущого прибутку. Слід розуміти, що альтруїзм наших партнерів не безлімітний, має бути хоч якась вигода збільшити квоту постачання товару за кордон в Україну замість власних польських заправок. Вихід - відпустити ціну на т.зв. преміум пальне й продавати його на загальних підставах усім, змусивши продавати за регульованою державою ціною критично важливим споживачам. Дозволені "надприбутки" з преміума компенсують збитки за регульоване пальне. Ринок вирішить кому з містян справді потрібно їздити на роботу автомобілем, а кому пора отримати від фірми паливну картку. Якщо ж ці всі мутні (корупційні) талони з OLX приведуть до ціни 80-100, схемі перекупства дешевшого пального доведеться прикритись, джерело додаткових прибутків виснажиться
ABC Показати IP 5 Травня 2022 00:10
Не бачу проблеми. Головне, щоб для ЗСУ палива вистачало. А той, хто не уявляє, як свою кохану дупцю без автівки пересувати, купить і по 80, і по 100.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus