USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Вода тепла, людей обмаль: чи готовий Світязь приймати туристів. Відео

5 Червня 2023 18:41
На календарі – вже червень, а отже стартує сезон відпусток і подорожей. Проте в реаліях сьогодення люди відпочивати не поспішають. Не квапляться із підготовкою до туристичного сезону і на Світязі.

Про те, як готуються на Світязі приймати туристів, ціни та що буде нового цьогоріч – у сюжеті 12 каналу.

Як розповідають місцеві жителі, відпочивальників торік було обмаль. І на те, що цьогоріч їх побільшає, надто не сподіваються. Та попри це, як додають, зустрічати туристів будуть раді.

Відпочинковий сезон на Світязі розпочинається приблизно в середині червня. Проте цьогоріч у перші теплі дні на пляжах можна побачити вже чимало людей. І найсміливіші вже відкрили купальний сезон. Попри те, що спеки ще не було, вода, запевняють, вже нагрілась.

«Тут – де мілко, то тепло. А далі – не дуже», – розповідає відпочивальник Андрій.

Чимало на пляжах вже є й малечі. І хоч з головою у воду не заходять, але й змокнути не бояться, тож бігають босоніж по узбережжю.

Як зізнається компанія молодих людей, які приїхали на озеро на один день покупатися, Світязь замінить і море.

«І чисто, і мілко, і дітям добре. А сім’єю їздити взагалі дуже добре», – розповідають.

Місцеві кажуть, що рівень води в озері цьогоріч значно піднявся. Але, як переконані, багато туристів цьогоріч не буде. Минулий сезон показав, що відпочивати в реаліях повномасштабної війни люди не хочуть – бояться білорусів і повісток.
Зараз на пляжах відпочивають здебільшого місцеві, які й не надто поспішають із підготовкою до туристичного сезону. Тож і поласувати відомими світязькими пончиками наразі, на жаль, не вдасться. А смаколики на пляжах з’являться вже ближче до кінця місяця. Не працюють поки і кафе на пляжі у селі Світязь, адже підготовка до сезону лише розпочинається.

Так вже сталося, що сезон на Світязі розпочинається після Дня Конституції, 28 червня. До того часу, кажуть підприємці, будуть готові зустрічати туристів.

«Надіємось, що буде не гірше, ніж торік. Будуть – не будуть, а готуватися треба. Треба прибирати, квіти садити», – розповідає підприємиця Аліна.

На базах відпочинку нині – порожньо. Немає не лише туристів, а й самих власників. Чимало із них – немісцеві, тож готувати свої садиби приїжджають перед самим стартом сезону.

Самі ж світязці, які здають кімнати, кажуть: якщо будуть люди, то прийматимуть. Як додають, через те, що відпочивальників минулоріч майже не було, не планують піднімати ціни й цього сезону.

Натомість у Шацькій селищній раді переконані, що цього сезону туристів буде більше, бо попит вже є. Тож нині дбають про безпеку відпочивальників. Крім того, хочуть продовжити режим роботи закладів з 22-ї до 23 години.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Полішка Показати IP 5 Червня 2023 19:13
Йой, людоньки, а шо ж я з пончиками буду робити ?
Жданова експерт Показати IP 5 Червня 2023 19:48
Яких білорусів, про що ви пишете? Воєнкомів і повісток.
Аврал ! Показати IP 5 Червня 2023 21:14
Пропадають пончики, блін !
Була тиждень тому Показати IP 5 Червня 2023 23:36
Пончики по 40 грн :( Хай самі їх їдять за таку ціну

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus