USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Водопостачання, земельні ділянки та освіта: волиняни ділились своїми проблемами з нардепом

25 Вересня 2019 19:02
Відсутність водопостачання, проблеми із земельними ділянками та фінансування закладів освіти – з цими та особистими питаннями прийшли до народного депутата України Вячеслава Рубльова мешканці Локачинського району.

Перше, з чим звернулися мешканці села Хорів – земельне питання. Кажуть: аби дійти правди, зверталися уже до правоохоронних органів, проте поки реакції нема. Люди розповідають, що просили в свого сільського голови земельні ділянки. Спершу, очільник сільради на цю пропозицію погодився. А пізніше, за словами мешканців села, почав підробляти документи сесії та відмовлятися від своїх слів.

«Спочатку, коли ми звернулися до сільського голови аби нам надали землю, він відповідав, що її нема. Пізніше, побачили в мережі інтернет, що з’явилася земля комунальної власності, тож знову звернулися із заявою. Сесія проголосувала за це. Але через місяць, голова підробляє рішення сесії. І ми звернулися до поліції, в прокуратуру, в адміністрацію, але поки руху немає», – розповідає депутат Старозагорівської сільської ради Лариса Мельник.

Люди кажуть: Вячеслав Рубльов допоміг нам зберегти школу і надав туди техніку, тож вірять, що допоможе і з цією проблемою розібратися. Ще під час прийому громадян народний депутат зміг поговорити з керівником Локачинського відділу поліції. Правоохоронець запевнив: справа рухається і на контролі.
А в селі Колпитів – проблема із водопостачанням. Люди розповідають: водопровід поклали ще за часів Радянського союзу – мережі понад 30 років і за цей час вона зносилася. Через постійні прориви люди змушені самотужки його ремонтувати. Щоправда, частина селян, змучившись, змогли облаштувати свердловини на воду. Ті ж, хто не має коштів – а здебільшого це люди пенсійного віку, – через постійні прориви мережі змушені по кілька днів сидіти без води.

«Раніше цей водопровід належав колгоспу. Пізніше його передали на баланс сільської ради. Він обслуговує півсела, в тому числі садочок і школу. І зараз є прорив, в садочку їсти варити немає на чому», – нарікає мешканка села Світлана Подаш.

Додають: за те, що вода з труб тече в землю, змушені платити. Минулого року під час опалювального сезону селяни платити за водопостачання більше, ніж за газ для опалення будинків.

«Люди не можуть замінити власним коштом цілий водопровід. А це 3 кілометри лінії. Голова ОТГ на нас не реагує», – додають люди.

Народний депутат каже: аби замінити водопровід, найперше потрібна проектно-кошторисна документація. Її повинна зробити об’єднана громада.

«На заміну водопровідної мережі потрібні великі кошти, які відразу з місцевого, обласного чи державного бюджетів не виділить. Це робиться поетапно», – констатує Вячеслав Рубльов.
Багато питань виникало щодо освіти. Зокрема, більше 5 звернень депутату надали вчителі – в районі велика заборгованість з освітньої субвенції, тож педагоги бояться, що лишаться без зарплатні.

«Дуже багато людей прийшло, бо вони вірять, що депутат їм допоможе, адже у них до нього велика довіра і підтримка. Він завжди тримав на контролі проблеми Локачинського району ще будучи депутатом обласної ради, тому ми знаємо що він буде до нас так само відповідально ставитись уже як народний депутат», – підкреслив голова районної ради Володимир Мазурок.

До слова, за 2 години прийому громадян, народний депутат прийняв та вислухав понад 50 мешканців Локачинського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Саша Показати IP 25 Вересня 2019 21:25
Дякуємо ви молодець! До нас на округ ніхто минулої каденції не приїжав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus