USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Волинь моя, краса моя»: в Горохові – фестиваль пам’яті Степана Кривенького

26 Вересня 2021 21:06
В Горохові триває ІІІ фестиваль-конкурс вокально-хорового мистецтва пам’яті заслуженого працівника культури України, композитора та поета, автора гімну Волині «Волинь моя, краса моя» Степана Кривенького.

Першими на сцену вийшли учасники народного аматорського хору «Хлібодар» із села Вільхівки. Вони на фестивалі головні, адже їх створив Степан Кривенький. Саме вони першими співали написані маестро пісні та могли насолоджуватися творчістю талановитого музиканта.

«Він був моїм сусідом. Коли він кликав на репетиції, ми кидали усе – город, корів, бо він написав нову пісню. Він був неймовірний, коли казав нам: поки дійшов до Вільхивки – пісню написав, – розповіла вокалістка хору «Хлібодар» Ангеліна Грищук. – Ми приїхали сьогодні з його піснею «Журавлята», в якій є прощальні слова, бо він теж відлетів. Але Степан Кривенький живе в наших серцях».

Фестиваль проводиться втретє, розповідає голова Горохівської громади Віктор Годик. Минулого року, щоправда, через карантинні обмеження його проводили в режимі онлайн. Сьогодні ж на фестиваль з’їхалися народні хори чи не з усієї України. Загалом тут більше 300 учасників з 29 колективів.

«Цей фестиваль-конкурс, в рамках якого буде визначено переможців в трьох номінаціях, а також буде головний приз – гран-прі для колективу, який найкраще виступить за оцінками журі, – каже очільник тергромади. – До нас на фестиваль приїхали з Києва, з Рівненської області, доєдналися волинські хори і це подарувало неймовірні емоції кожному учаснику та глядачу».

В планах у голови – зробити фестиваль візитівкою громади та проводити його ще масштабніше. Ідею активно підтримує і народний депутат України Вячеслав Рубльов. Він переконаний, що такі заходи дають змогу берегти та примножувати українську пісню, знайомитися з творчістю народних хорів та виховувати в молоді любов до рідного краю.

«Такі фестивалі створюють люди, які люблять Україну, плекають її традиції і надихають кожного з нас. Такі пісні, які виконують на цьому конкурсі, така музика, яку ми тут чуємо, їх передають із покоління в покоління. Вони живуть вічно. І те, що наша молодь цікавиться саме народними співами і народними мотивами змушує нас ще більше приділяти увагу традиціям. Я переконаний, що такий фестиваль – найкраще, що можна зробити в пам’ять про великого маестро Степана Кривенького. Адже завдяки людям, в серцях яких живуть його пісні, про нього пам’ятатимуть вічно», – зазначив Вячеслав Рубльов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus