USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинь отримає 210 курсів протиковідного препарату «Молнупіравір»

19 Травня 2022 16:43
Міжнародна організація «Crown Agents» передала для постачання в Україну 50 тисяч курсів протиковідного препарату «Молнупіравір», які були закуплені за кошти держбюджету. Решта – 110 тисяч курсів – надійде у країну до кінця травня.

Про це повідомили в МОЗ України.

«Попри війну, ми повинні піклуватися і про хворих на ковід. Тому вдячні компанії «Crown Agents» за співпрацю та оперативне забезпечення ліками. Перша поставка препарату вже розподілена по регіонах та почне доставлятися до закладів охорони здоров’я найближчим часом», – відзначив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

Наразі на Волинь буде доставлено 210 курсів препарату.

«Молнупіравір» – це препарат прямої дії. Він блокує фермент, потрібний вірусу, щоб відтворити генетичний код, і так запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби. У світі ці ліки використовують для пацієнтів, які мають хоч один фактор ризику, як-от:

– надмірна вага,

– вік понад 60 років,

– цукровий діабет,

– хвороби серця.

В Україні препарат також використовуватимуть для лікування насамперед пацієнтів із груп ризику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus