USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

В Україні оновили протокол лікування коронавірусу

5 Січня 2021 21:51
Міністерство охорони здоров'я оприлюднило оновлений протокол лікування коронавірусу. Тоцилізумаб виключили з переліку препаратів, якими лікують хворих на COVID-19 в Україні.

Відповідний указ опубліковано на сайті МОЗ України. Протокол оновили 31 грудня 2020 року, повідомляє 24 Здоров'я.

Інфекціоніст Ольга Голубовська розповіла, що головною зміною є те, що з оновленого протоколу для лікування хворих на COVID-19 виключили препарат тоцилізумаб.

Його застосування рекомендується лише при тяжкому перебігу хвороби.

Раніше уряд виділив близько 125 мільйонів гривень на купівлю тоцилізумабу та імуноглобуліну.

Тоцилізумаб – що треба знати про препарат

Тоцилізумаб використовуються для лікування ревматоїдного артриту.

Для лікування коронавірусу його рекомендували в Китаї та США.

Ще у липні компанія в галузі охорони здоров'я Roche повідомила, що її дослідження цього препарату для лікування пацієнтів з коронавірусом не показало жодних результатів

Що передувало оновленню протоколу

Очільник регіонального Європейського бюро ВООЗ Ганс Клюге надіслав листа Міністерству охорони здоров'я, де зазначив, що Україні варто переглянути свою практику призначення експериментальних ліків від COVID-19.

Зокрема, у ВООЗ наголосили, що українському МОЗ слід переглянути протокол лікування та уважніше слідкувати за світовими дослідженнями, щодо ефективності препаратів, які використовують у лікуванні COVID-19.

Та рекомендували виключити з протоколу тоцилізумаб та імуноглобулін, оскільки вони мають низьку доведену ефективність або повну її відсутність й не знижують ризики смертності від коронавірусу.

Цікаво, що спершу у МОЗ заперечували звинувачення ВООЗ. Зокрема, Степанов навіть повідомив, що українські вчені провели своє дослідження, яке показало непогану ефективність тоцилізумабу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
К.лучанин Показати IP 5 Січня 2021 22:15
А 125 млн.гривень куди пішли? І як це МОЗ України поставив себе вище ВООЗ яка встановлює протокол лікування. МОЗ це театр абсурду і головний герой цього абсурду є Степанов і його поплічники Радуцький та Ляшко.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus