USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волинь» - «Шахтар»: футбольна культура по-луцьки. ФОТО

28 Квітня 2012 10:53
Уже другий матч поспіль луцький стадіон «Авангард» переповнений. Якщо на гру із київським «Динамо», за офіційними даними, прибуло 11 тисяч глядачів, то на протистояння з «Шахтарем» - 12 тисяч.

Користуючись нагодою, «ВН» вирішили відстежити футбольну культуру волинських вболівальників.

Для більшості відвідувачів стадіону «Авангард» футбол розпочинається із кафе, які розташовані навколо стадіону. Там вони переважно вживають спиртні напої та «закушують».


Дехто ігнорує ці заклади, купуючи пиво і беручи харчі із собою.

Приміром, поруч із чашею спортивної споруди півлітра пива можна було придбати за 8 гривень. А поласувати німецькими ковбасками – за 12.

Прямісінько перед входом у стадіон продавали неодмінний продуктовий атрибут будь-якого футбольного матчу в Луцьку – соняшникове насіння.



Окрім насіння, там можна було придбати атрибутику «хрестоносців». Шарфи з символікою луцької команди продавали за 60 гривень, а такі ж із написом «Волинь» - «Шахтар» - за 80.

Багато говорять про проблему санвузлів на території стадіону. Туалетів на таку кількість відвідувачів замало. Але матчів, під час яких заповнений весь «Авангард», на сезон припадає лише декілька.

Ціна відвідування вбиральні відповідає якості отриманих послуг.


Публіка на стадіоні збирається різноманітна. Повболівати за улюблену команду сюди приходять і чиновники, і бізнесмени, і робітники. Загалом – представники майже всіх прошарків населення.






Матч «Волині» із «Шахтарем» виявився доволі напруженим і багатим на гострі моменти. Неодноразово вболівальники зістрибували зі своїх місць, радіючи забитому голу та шкодуючи втраченій «хрестоносцями» можливості забити.




«Інфарктну» кінцівку матчу майже всі фани лучан дивилися стоячи.



Особливе місце на стадіоні за традицією займає 17-ий сектор. Туди приходять члени фан-клубів ФК «Волинь».



Варто зауважити, що під час матчу із «гірниками» на сусідньому секторі знаходилися вихованці обласного військового ліцею, які раніше сиділи поблизу сьомих воріт.

Відвідувачі 17 сектору відзначилися під час матчу із «Шахтарем». Після другого голу у ворота «гірників» вони почали палити фаєри, від яких ішов густий, чорний дим.

На відміну від матчу із київським «Динамо», де прихильників «синьо-білих» було майже 300, то цього разу гостьові сектори майже пустували. Там найбільше було представників міліції.

Традиційно під час гри вболівальники кричали: «Волинь – чемпіон!», «Вперед, Волинь!». Репертуар відвідувачів 17 сектору був набагато ширшим. Вони підготували банер «Game over F.K.D.S.». Також на огорожі повісили розтяжки: «На Волині чесно судять, то суддю ніхто не грузить!?» і «Судья наш друг, но если вдруг…»


Футболісти у знак вдячності своїм фанам за підтримку знімали свої футболки та кидали вболівальникам.

З жалем доводиться констатувати, що стадіон після матчу тонув у смітті. Лузгане насіння, недопалки, порожні пляшки. Навіть у прес-ложі знайшлися люди, які не змогли донести їх до смітників.







Нагадаємо, у наднапруженому поєдинку півфіналу Кубка України між луцькою «Волинню» та донецьким «Шахтарем» перемогу святкували «гірники». Аби здолати «хрестоносців», їм довелося забити 4 голи.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
мусор Показати IP 28 Квітня 2012 11:37
свині, вони і в Африці свині. Навчіться не смітити, шановні уболівальники!
кофр Показати IP 28 Квітня 2012 11:38
это не стадион а свинарник для пересичных.
Бомба Показати IP 28 Квітня 2012 13:48
Два коментарі сказані від тих кому футбол пох.
kotyk Показати IP 28 Квітня 2012 17:26
четверте фото з кінця)))))))))))
Уася Показати IP 29 Квітня 2012 14:08
Це було справжнє свято!
Іван Козолуп Показати IP 29 Квітня 2012 15:33
Стадний інстинкт. Що дає вболівання за футбол для розвитку країни? - нічого. Це мужики зібрались тупо погалдіти, побухати, пос...ти, побидлячити. Бачу, в Луцьку розвелось багато жирних морд.
AV Показати IP 1 Травня 2012 20:10
Люди зібрались щоб підтримати рідну команду, а ви шановний напевно на стадіоні жодного разу і не були.
FCVL Показати IP 3 Травня 2012 18:15
Автор - LOL! Коли інші стадіони намагаються приховати недоліки то "ВН" їх показують. Навіщо позорити !? Тим більше люди всюди однакові і всі ведуть себе як хочуть, якщо їх не контролювати, вони будуть смітити і тд! Так що не треба грузити людей тому що вони роблять те що їм не забороняють! Їм ніхто не забороняє смітити і заходити п*яними на стадіон, вот вони і смітять і заходять, а ви такі розумні прям їх викрили і висміяли і що ЩОСЬ ВИРІШИЛОСЬ!? МОЛОДЦІ НАГРУЗИЛИ ЛЮДЕЙ!! ЩО АВТОР СЛАБО ПОДАТИ СКАРГУ ДО АДМІНІСТРАЦІЇ АБО ХОТЬ ВІД "ВН" ЗАКЛИКАТИ НАРОД НЕ СМІТИТИ І НОРМАЛЬНО ПРАЦЮВАТИ ПЕРСОНАЛ СТАДІОНУ?!?! КРИТИКУВАТИ І Я МОЖУ!!. А ти сам, автор, прийди і подай скаргу на те що персонал стадіона не працює!
Kamikaze Показати IP 5 Травня 2012 08:35
Інтернет-ресурс Васі Столяра вирішив обілляти лайном вболівальників команди, проданої ним Ігорю Палиці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus