USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Волинь – сто лісів, сто озер, сто доріг»: помер автор легендарної пісні

20 Травня 2022 19:46
На 65-му році життя помер заслужений діяч мистецтв України, письменник та український бард Олександр Смик, автор легендарної пісні «Волинь».

Про це передає Укрінформ із посиланням на Тернопільську міську раду.

«Сьогодні ми втратили Великого Українця. Тернопіль втратив свого славного сина. Відійшов у вічність відомий український бард, поет, драматург, член національних спілок України: театральних діячів, кобзарів, журналістів, письменників та Всеукраїнської музичної спілки, громадсько-політичний діяч, депутат Тернопільської міської ради, справжній друг Олександр Смик. Його творчий спадок навіки залишиться в історії української культури. На його прикладі, як треба любити Україну та Тернопіль, будуть вчитися прийдешні покоління», – написав міський голова Тернополя Сергій Надал.

Він додав, що під час відкритої навали московських варварів на Україну Олександр Смик очолив свій фронт боротьби з ворогом – «Духовний фронт». Його вірші та твори підтримували наших воїнів, волонтерів та тих, хто працював у тилу. Він зміцнював нашу віру у перемогу над ворогом.

Зауважимо, для волинян Олександр Смик знаковий своїм легендарним хітом, який виконує гурт «Чорні черешні» на чолі з Юрієм Поліщуком.

«Волинь – сто лісів, сто озер, сто доріг.

Волинь – із намиста пісень оберіг.

Волинь – коронована щедра земля,

від Данила короля», – йдеться у відомій пісні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Богдан Сташинський Показати IP 20 Травня 2022 21:21
Браво !!! І світла пам'ять майстру ....
Лучанка Показати IP 21 Травня 2022 06:53
Чудова пісня! Вічна пам"ять автору!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus