USD 40.45 40.85
  • USD 40.45 40.85
  • EUR 40.60 40.90
  • PLN 10.18 10.35

Волинь – у п’ятірці лідерів із цифрової трансформації територіальних громад України

15 Травня 2024 10:38
Нещодавно Міністерство цифрової трансформації України на форумі «Digital Power Summit 2024: цифрове лідерство громад» презентувало результати Індексу цифрової трансформації територіальних громад.

Про це повідомили у Волинській ОДА.

Його мета – визначити рівень цифрових послуг і стан діджитал-інфраструктури в територіальних громадах України шляхом вимірювання таких показників:

- цифрова економіка в громадах;

- розвиток цифрових навичок населення;

- цифрова інфраструктура;

- цифровізація публічних послуг;

- цифрова трансформація ОМС.

Читати ще: Луцька громада посіла дев’яте місце серед 100 найкращих цифрових громад

Відтак, відповідно до Індексу, в ТОП-100 найбільш цифровізованих громад України увійшли чотири громади Волині: Луцька міська рада, Нововолинська міська рада, Володимирська міська рада, Боратинська сільська рада.

«Завдяки першому експериментальному Індексу цифрової трансформації територіальних громад, розробленому Міністерством цифрової трансформації України, громади зможуть оцінити свої сильні та слабкі сторони, рівень цифрового розвитку, цифрових послуг і діджитал-інфраструктури. Отримані дані допоможуть в ухваленні ефективних управлінських рішень щодо реалізації заходів та проєктів у регіональній цифровізації громад», – зазначила заступниця голови облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Вікторія Левчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Свідомий Показати IP 16 Травня 2024 00:26
Лідери цифрового рабства,вітаю!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus