USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинь – у трійці регіонів, де найбільші збитки від вирубування лісів

30 Серпня 2021 22:08
Волинь опинилась у трійці регіонів, в яких встановлені найбільші збитки від вирубування лісів.

Про це йшлося під час робочої наради у в. о. директора ДБР Олексія Сухачова.

Незаконні рубки лісів, протиправний видобуток корисних копалин та знищення об’єктів природно-заповідного фонду – це лише частка великого переліку злочинів проти довкілля, які регулярно викривають працівники ДБР.

Лише у 2021 році бюро розслідувало 367 кримінальних проваджень щодо екологічних злочинів. В результаті 168 особам повідомлено про підозру, до суду вже направлено 67 обвинувальних актів стосовно 134 осіб.

«Розмір встановлених збитків у вже скерованих до суду кримінальних провадженнях склав понад 163 млн гривень, серед них 90 млн гривень – через незаконну порубку лісу. І я впевнений, що це лише частка порушень, яка чітко вказує на катастрофічну масштабність злочинної діяльності у цій сфері», – зазначив Олексій Сухачов.

Переважно подібні злочини відбуваються через недбалість та за сприяння працівників лісової сфери, які навпаки мали б їм протидіяти.

Найбільше фактів незаконних вирубок лісів працівники ДБР виявили у Харківській (47), Закарпатській (34) та Чернівецькій (26) областях. У більшості з них вже встановлено обсяги нанесених державі збитків, але ця робота ще триває.

Найзначніші фінансові втрати встановлено у Київській (51 млн грн), Харківській (19,5 млн грн) та Волинській (понад 17,2 млн грн) областях. Більше половини від загальної суми збитків перепало саме на ці регіони.

«Наше завдання, – наголосив Олексій Сухачов, – не тільки не збавляти темпи протидії цим злочинам, але й запобігати їм там, де це ще можливо».

Виконувач обов’язків Директора ДБР зазначив, що на відновлення лісового фонду держава також виділяє чималі кошти і працівники Державного бюро розслідувань повинні уважно слідкувати за порядком та ефективністю їх використання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тростянець Показати IP 30 Серпня 2021 23:20
Ліс вирубують постійно, не впізнати. Скоро нічого не залишиться. Тростянець, Ківерцівський район.
7 Показати IP 31 Серпня 2021 01:43
Кватирка запитайте чого так
Нема на то ради ! Показати IP 31 Серпня 2021 07:52
Для сотрясанія воздуха назвали купу цифр, але цифри по кількості засуджених - 0 ! Які лісівники - такі і судді з прокурорами і з мєнтами ! Хоча чого гріха таїти - судіді, прокурори і мєнти ж будуються і їм крокви, підлога, столярка ой як потрібні ! Тут просто треба для торжества справедливості перед призначенням на посаду спочатку садити авансом на років п'ять, а вже потім призначати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus