USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Волинь» вийшла на друге місце, перемігши «Колос» в напруженому матчі

6 Травня 2019 20:00
Незважаючи на пропущений гол на останніх хвилинах, луцька «Волинь» завдяки м’ячам Карпенка та Кожанова перемогла конкурента за вихід до Прем‘єр ліги «Колос» з Ковалівки вийшла на друге місце у Першій лізі чемпіонату України.

Матч 27 туру Першої ліги чемпіонату України з футболу відбувся 6 травня на стадіоні «Авангард».

У минулому турі «хрестоносці», перемігши на виїзді «Прикарпаття» з Івано-Франківська, наблизились до трійки лідерів. А сьогодні лучанам мав протистояти «Колос» з Ковалівки, в якого, як і в «Металіста», 45 очок в активі, однак ковалівці займають друге місце, випереджаючи харківчан за додатковими показниками.

Відзначимо, що у стартовому складі «Волині» з‘явився молодий Олександр Климець. Щодо інших прізвищ у складі лучан питань не виникало. Натомість у «Колоса» в складі були екс-волиняни Володимир Лисенко та Олександр Чорноморець.
Перший тайм

Вже на старті матчу Карпенко, отримавши пас, вривався до штрафної «Колоса», однак прострілив у руки голкіперу. Ковалівка натомість відповіла дальнім ударом Задої - неточно. Попри ці моменти, гра в стартові хвилини здебільшого відбувалася у центрі поля. Вже згодом «Колос» зробив кілька навісів до штрафної лучан, а в «хрестонсці» віч-на-віч ледь не вийшов Карпенко.

На 17 хвилині футболісти «Колоса» отримали право на штрафний, до м‘яча підійшов Володимир Лисенко, але пробив над поперечиною воріт Когута. Лучани також отримали право на стандарт: Міха Горопевшек мав шанс відкривати рахунок, однак не дотгнувся до кулястого після навісу Кожанова.

А на 23 хвилині «Волинь» організувала затяжну атаку поблизу штрафного «Колоса», під час якої м‘яч відскочив до Карпенка, нападнику залишалося поцілити з кількох метрів, що він і зробив - 1:0.

Після забитого голу волиняни віддали ініціативу гостям, проте до серйозних моментів справа у них не доходила. Лучани, своєю чергою, діяли на контратаках, зокрема метрів з 30 пробивав Кожанов - повз ворота.

Останні хвилини першої половини зустрічі м‘ячем більше володіли гості, зокрема вже у додатковий час вони отримали право на штрафний фактично з тієї точки, що й пробивав Лисенко, цього разу пробивати взявся Поздєєв, але поцілив прямо в руки Когута. Після цього моменту суддя своїм свистком відправив команди в роздягальню.
Другий тайм

Вже в перерві у «Волині» на полі з‘явився Цюпа, який поміняв Западню. Відзначимо, що після перерви «Колос» продовжив більше володіти м‘ячем, зокрема здалеку пробивав Рябов і це не дивно, адже погодні умови сьогодні явно сприяли таким ударам, щоправда м‘яч навіть не летів у ствір.

У «Волині» через 10 хвилин від початку тайму сталася неприємність - травму в одному з епізодів отримав Хагназарі, замість якого на полі з‘явився Зінкевич.

На 61 хвилині Банасевич хотів намалювати пенальті, впавши у штрафному «Волині», однак не повірив в акторські якості футболіста «Колоса» та показав йому жовту. А вже за кілька миттєвостей головою пробивав Лисенко, проте не поцілив у ствір воріт «Волині». Ковалівці продовжували володіти ігровою та територіальною перевагою, лучани вимушені були захищатись.
До слова, у другому таймі «Волинь» грала за схемою 4-3-3, перелаштовуючись у 4-4-2 при захисті. На 67 хвилині лучани вибігли в одну з небагаточисельних контратак, після якої пробивав Климець, проте поцілив у захисника.

Натоміст ковалівці відповіли ударом Лисенка зі штрафного - повз ворота. Вже згодом вони могли зрівнювати рахунок, однак Кизилатеш не поцілив в ближній кут з вигідної позиції.

Андрій Тлумак вирішив освіжити лінію напада, випустивши замість автора єдиного на цей момент голу у матчі Карпенка досвідченого Козьбана. Дмитро довго не запрягав і одразу ж пробивав по воротах - удар заблоквали захисники.

А на 78 хвилині «Волинь» вибігла в зразкову контратаку, під час якої на Кожанова покотили вздовж лінії воротарської, тож Денис з кількох метрів забив свій черговий гол у сезоні - 2:0.

Після пропущеного голу ковалівці знову заволоділи перевагою, щоправда в них залишалося замало часу, аби бодай вибороти нічию.

Щоправда на 89 хвилині Когут невпевнено зіграв на виході, подарувавши м‘яча Лисенко, який красивим ударом через себе забив своїй колишній команді - 2:1. Ковалівці мали ще кілька хвилин часу, щоб зрівняти рахунок, однак волиняни зуміли втримати перемогу.

Таким чином, лучани перемогли прямого конкурента за вихід до Прем‘єр ліги, вийшовши на другу позицію, допоки третій на цей момент «Металіст» не зіграв свою гру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Павлик Морозов Показати IP 6 Травня 2019 21:39
Молодці хлопці. Тепер 2-гу сходинку в турнірній таблиці нікому не віддавайте. Тим більше, що залишилось всього три тури і ФК "Волинь" в Прем"єр Лізі України. Немає слів, просто дякую та радію за успіхи нашої команди. Волинь уперед до вершин.
бритва оккама Показати IP 6 Травня 2019 22:30
ти про перехідні матчі забув,експерт...
Луцьк Показати IP 6 Травня 2019 22:42
Далі торг піде за прем'єр-лігу. Хто більше. Спорт це політика,а футбол це велика політика.
КОНЬ Показати IP 7 Травня 2019 00:04
Молодці!!! Ми всі у вас віримо. Віримо, що великий футбол Прем'єр ліги повернеться до Луцька в наступному сезоні.
21 Показати IP 7 Травня 2019 09:17
Не опозортесь хоть під кінець.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus