USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинян із пневмонією не госпіталізовуватимуть у жодні лікарні, окрім базових

8 Квітня 2020 12:29
Волинян із важким перебігом пневмонії відтепер лікуватимуть у Волинскій обласній клінічній лікарні, а із середнім - у Волинській обласній інфекційній лікарні.

Про це під час пленарного засідання позачергової 75-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 8 квітня, повідомив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

«У нас в області та місті визначена базова лікарня, яка буде приймати інфікованих на коронавірус хворих – це Волинська обласна клінічна лікарня. А Луцька міська клінічна лікарня буде працювати в ургентному режимі – прийматиме на лікування пацієнтів, які не інфіковані. Відповідно, і вимоги по забезпеченню міської й обласної лікарень – різні», - зазначив посадовець.

Разом із тим, він пригадав випадок, коли у Луцькій міській клінічній лікарні стаціонарно лікувалися пацієнти з підозрою на пневмонію, а потім з’ясувалося, що у трьох із них – коронавірус.

Як пояснив Григорій Пустовіт, у цьому випадку медики лікарні не порушили протоколу лікування, однак днями цей протокл зазнав змін..
«Справді, тільки за перший квартал цього року 150 чоловік з пневмонією лікувалися стаціонарно у Луцькій міській клінічній лікарні. Але на сьогоднішній день окремого діагнозу «пневмонія», як такого немає. Ми бачимо, що дуже висока ймовірність того, що людина з пневмонією може бути інфікованою коронавірусом. Тож, обласне управління охорони здоров’я зтвердило відповідні зміни до протоколу, згідно із якими всіх хворих з важким перебігом пневмонії будуть класти у Волинську обласну лікарню, а з середнім - в обласну інфекційну лікарню», – зазначив посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Отакої Показати IP 8 Квітня 2020 12:47
Оце так рішення під час епідемії,довго думали?
лучанка до Отакої Показати IP 8 Квітня 2020 14:37
Взагалі не думали, і не збиралися, поки півень не клюнув в одне місце. Основну міську лікарню перетворити на джерело зараження лікарів-це сильно.
1 Показати IP 9 Квітня 2020 13:29
Заробітчани заразять і тих лікарів, буде з двох сторін мишоловка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus