USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинян попереджають про пік сезону захворюваності на грип і ГРВІ

3 Лютого 2020 11:38
Із початку епідеміологічного сезону на грип і ГРВІ перехворіли близько 87 тисяч волинян. Пік захворюваності очікується в лютому.

Про це йшлося 3 лютого під час брифінгу в приміщенні управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації.

Зустріч організували у зв’язку з оголошенням ВООЗ надзвичайної ситуації міжнародного значення щодо поширення нового коронавірусу у світі та зростанням захворюваності на грип і ГРВІ.

Як розповіла заступник директора ДУ «Лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я» Лариса Дудковська, згідно з наказом МОЗ, у країні дозорний епіднагляд проводиться 18 лікувально-профілактичними закладами, зокрема в шести областях України (містах Київ, Суми, Харків, Одеса, Львів та Кропивницький).

«У інших заклад, зокрема й у Волинській області, проводиться рутинний епідеміологічний нагляд, зокрема збір, аналіз захворюваності, визначення епідпорогу та інформування», – сказала Лариса Дудковська.

Вона розповіла, що на Волині захворюваність на грип і ГРВІ продовжує зростати: перевищено епідеміологічний поріг на 30%, що свідчить про високий рівень захворюваності. Так, епідпороги перевищено в Луцьку, Нововолинську, загалом – в 11 районах області з 16 наявних.

Найбільше хворих у групі дітей віком від 5 до 17 років, тому з початку епідсезону навчання припинялося в 97 закладах освіти.

Зараз на ГРВІ хворіють 8300 осіб, із яких 5400 становлять діти. Простежується тижневий приріст захворюваності на 6%. 2100 осіб госпіталізовано.

Із початку епідсезону 87000 мешканців області перехворіли на грип і ГРВІ.

«Прогнозується ще більший ріст захворюваності на початку – в середині лютого», – сказала Лариса Дудковська.
Директор КП «Волинська обласна інфекційна лікарня» Руслан Морочковський розказав, що зараз у закладі перебувають 120 хворих.

«У нас було 17 підтверджених випадків грипу, переважно типу А», – зазначив він.

Мешканців області закликали дотримуватися основних правил профілактики захворюваності: робити щеплення, мити руки з милом або антисептиком, обробляти овочі, фрукти, не контактувати з хворими, не відвідувати місць масового скупчення людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus