USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинянам масово розсилають шахрайські СМС. Куди скаржитися

16 Вересня 2020 15:19
«Вітаємо! Ви щасливчик! Ви виграли авто/квартиру/гроші!» Шахраї не полишають вже давно відому схему обману українців. У кіберполіції нагадують, куди слід скаржитися, якщо раптом ви потрапили на гачок і стали жертвами шахраїв.

Неодноразово українці отримували на свої приватні телефони СМС наступного змісту: «Ви виграли новеньку автівку/ квартиру у центрі мегаполісу/кругленьку суму».

У такі моменти найбільш довірливі люди навіть не задумуються про те, що вони не брали участі в жодних розіграшах і лотереях. Одразу ж вмикаються емоції, перехоплює подих від щастя.

Проте насправді це – дуже популярна шахрайська схема. Адже, щоб отримати «виграш», потрібно переказати невідомому відсоток від суми для сплати податків. А «приз» отримає лише зловмисник.

Під час карантину шахраї особливо активізувалися. Ціле літо і початок осені на телефони волинян приходять «щасливі СМС» із захмарними сумами виграшів. Декому «пощастило» двічі або й тричі.
Чимало адресатів, які отримують такі повідомлення, все-таки або ігнорують, або ж реагують на них з гумором, адже знають, що часто вони надходять від злочинців, які зараз перебувають у місцях позбавлення волі.

Проте, якщо ви вже потрапили на гачок афериста, працівники кіберполіції нагадують: слід негайно звернутися до правоохоронців. Тим більше сьогодні це стало набагато простіше: треба тільки заповнити форму зворотнього зв’язку на сайті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Мдааа Показати IP 16 Вересня 2020 15:44
Було таке, звертався, надав номер телефону з якого телефонували, написав заяву, а у відповідь тиша. Тому як все це контролює і кришує сама ж верхівка правоохоронних органів. Бо вже скільки років існує ця схема, при чому шахраї не цураються по півроку дзвонити з одного й того ж номеру, що доводить безліч сайтів з безліччю номерів шахраїв, від ошуканих людей, і ще ні разу не чув щоб десь когось накрили наші охоронці. То який толк з кіберполіції тоді?
Арафат до Мдааа Показати IP 16 Вересня 2020 16:18
Як який толк? А перевіряти, чи Ви, бува, порнушку не переглядаєте. Допомагають всяким гуглам, операторам зв*язку і просто магазинам збирати Ваші особисті данні. Ваші банківські данні надати податковій. Та й просто "злити" базу данних. От, наприклад - звідки в мережі беруться записи розмов тієї чи іншої особи? І як після цього вірити операторам зв*язку про повну конфеденційність інформації?
Угу до Мдааа Показати IP 16 Вересня 2020 16:30
Цій схемі вже десятиліття. І якби люди не були легковірними баранами, вона б давно зникла.
Анонім до Угу Показати IP 16 Вересня 2020 17:04
Якби за ці злочини давали реальні сроки тюрми, то не було б стільки розводних контор . Кіберполіція щось робить?
Отакої Показати IP 16 Вересня 2020 17:17
Якщо людина "ведеться",а це факт,то її завше будуть дурити і ніхто цьому не завадить.Бережіть свої ГРОШІ!
Анонім Показати IP 16 Вересня 2020 17:31
Кожен хоче бесплатного сиру

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus