USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинянка сім місяців не знає, чи живий її син: як повернути рідних з російського полону

8 Грудня 2022 08:02
За останній тиждень листопада та початок грудня вдалось звільнити понад 150 українців. Скільки ще військових та мирних українців знаходяться в полоні – достеменно невідомо. Російська сторона не надає точних цифр та імен, тож родичам зниклих безвісти українців доводиться вдивлятись у кожне фото та відео, яке російські ЗМІ публікують в соцмережах.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Військовослужбовець з Волині Анатолій Холевінський вже більше семи місяців не виходить на зв’язок з рідними. Лише відео та ще одне фото свідчать про те, що він живий, та знаходиться в полоні на території так званої «лнр». Згорьована мама в розпачі, адже ніякої інформації про долю сина немає.

Читати ще: Україна повернула з полону ще 60 військових

«Потрапив у полон з 28 на 29 квітня, був поранений, у нього була третя контузія. На відео говорить, що вони нібито потрапили під «Гради». Побратими сказали, що повернуться, але через кілька годин ніхто не повернувся. Його знайшли і забрали в полон. З тих пір ми зверталися скрізь, в «Червоному Хресті» нічого не кажуть, лише кажуть, щоб чекали», – говорить мама військовослужбовця Зінаїда Холевінська.
Жінка розповіла, що син був на службі в Попасній Луганської області. Отримавши контузію, потрапив у лікарню, проте на наступний день втік з медзакладу, щоб допомагати своїм побратимам відвойовувати наші землі.

«Він все продовжував контракт. Спочатку він був на три роки, а потім щороку продовжував. Я йому говорила, що йому вже хватить, але він мене не слухав. Він в мене дуже хороший хлопець. Не можу його дочекатися, не знаю, на що надіятися», – з відчаєм говорить жінка.

Враховуючи те, що таких звернень тільки більшає, Луцький міський голова Ігор Поліщук дав доручення, щоб департамент соцполітики допомагав мешканцям громади в оформленні документів на розшук зниклих безвісти військових.

«Ми організували роботу, щоб люди знали, куди звертатися. Різні організації збирають інформацію дуже довго. Ми лише почали працювати з людьми, в яких безвісти зникли родичі-військовослужбовці, координуємо їхні дії. Також і міський голова включається в цю роботу. Думаємо, що зможемо отримати позитивні результати», – переконана очільниця департаменту соціальної політики Луцької міської ради Вікторія Майборода.

Представник уповноваженого з прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони Олександр Кононенко повідомив, що наразі роблять усе для того, аби усі українці повернулись додому.

На жаль, саме з Луганської та Донецької областей новини про імена полонених українських захисників надходять вкрай рідко. Тож і обміняти Анатолія Холевінського, поки офіційно не підтвердять, що він є в списках полонених, не вдається.

При координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, який займається оформленням документів, працює гаряча лінія. Номер телефону, за яким ви можете залишити дані про безвісти зниклого родича, – 095-412-74-24. Номер для безпосередніх звернень родичів захисників для попереднього запису – 044-425-12-09.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus