USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянка за $20 тис. від росіян хотіла відкрити в області філію фонду для фінансування антиукраїнських заходів

1 Липня 2022 16:19
Волинянка разом із росіянами планувала створити в області філію російського фонду, через який фінансувалися б антиукраїнські заходи.

Як стало відомо з вироку суду, жінка познайомилася з консулом Росії в Автономній Республіці Криму 2010 році на півострові. Консул виявився не лише працівником МЗС РФ, а й одним із засновників «Фонду підтримки і захисту прав співвітчизників, які проживають за кордоном», ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Серед засновників фонду – «Росспівробітництво», яке перебуває під українськими санкціями.

Торік у липні жінка їздила в Москву. Там протягом трьох днів зустрічалася з керівником фонду і надала згоду на створення на території Волинської області представництва цієї організації. Через філію здійснювалися би фінансування роботи підконтрольних осіб, збір інформації в різноманітних сферах, організація антиукраїнських заходів, у тому числі щодо зміни правосуб’єктностей Донецької та Луганської областей.

За свої послуги жінка мала отримати до 20 тисяч доларів США.
Читати ще: 32-річній лучанці, яка захоплювалася Путіним, повідомили про підозру

Через волинську філію фонду мало б відбуватися фінансування не лише на антиукраїнські заходи, а й на правовий захист уже виявлених в Україні колаборантів, які працювали на російські спецслужби.

Читати ще: Судитимуть державного зрадника, якого затримали на Волині

Для прикриття представництво назвали «Незалежним медійно-юридичним центром».

Волинянка вже обговорювала кошторис, подала заявку на статут і підшуковувала помічників. Але в жовтні минулого року через зміни в особистому житті відмовилася співпрацювати з росіянами. Проте лави підсудних вона не оминула.

Суд визнав її винною в злочині проти національної безпеки і призначив покарання – три роки позбавлення волі умовно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus