USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Підтримував окупацію України: судитимуть в'язня Маневицької колонії

10 Квітня 2023 15:17
Кіберфахівці СБУ встановили, що 39-річний уродженець АР Крим, який відбуває покарання за вбивство у Маневицькій виправній колонії №42, активно та систематично розповсюджував у забороненій соціальній мережі матеріали з виправдовуванням, визнанням правомірною, запереченням збройної агресії рф проти України, глорифікацією її учасників.

Слідчі СБУ обвинувачують в’язня у вчиненні ним злочину, передбаченого ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Слідство встановило, що неодноразово судимий чоловік, відбуваючи 15-річний термін покарання, у тому числі за умисне вбивство, у Кам’янській виправній колонії в Запорізькій області, а згодом – у Маневицькій виправній колонії на Волині, систематично поширював у забороненій законодавством російській соціальній мережі публікації із наративами «руского міра».

Ув'язнений не приховував своєї проросійської позиції, підтримував окупацію Криму та України, прославляв російських військових та Володимира Путіна.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні завершене. Матеріали справи з обвинувальним актом скеровані до суду.

Заходи з викриття проведені співробітниками Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus