USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волиняни мають ще три роки, аби оформити свої паї

14 Жовтня 2021 23:24
Невитребувані паї з 1 січня 2025 року перейдуть у власність громад. Тож власникам таких паїв варто поспішити з оформленням документів.

Про це наголосила голова відділення нотаріальної палати у Волинській області Надія Кузьміч під час брифінгу щодо результатів старту ринку землі.

Вона повідомила, що власники сертифікатів на право земельного паю мають поспішити і встигнути оформити власність на землю до 1 січня 2025 року. Адже сертифікат засвідчує лише право його власника на отримання земельної ділянки, а не право на саму ділянку.

Якщо власники не оформлять належним чином документів до кінця 2024 року, то з 1 січня 2025 року ці землі відійдуть у власність громад.

Читати ще: Українці можуть втратити свої паї: як встигнути оформити право власності

«Треба поспішати оформити свої права власності. Є багато орендованих невитребуваних часток паїв, багато громадян не мають документів на землю. От виділив колгосп масивом землю, в списку є баба Ганя, дід Петро. Баби і діда немає вже з 98-го чи якого року, вже їхні діти померли, а тепер їхні онуки починають бігати оформляти ці документи. І, відповідно, це потребує довгого оформлення, бо треба встановити родинні відносини, хто кому ким приходиться, чи прийняли вони спадщину», - пояснює нотаріус.

Після встановленого терміну всі невитребувані паї перейдуть органам місцевого самоврядування, які зможуть ними розпоряджатися.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus