USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Волиняни пройшли тренінг допомоги молоді при психологічних травмах

15 Лютого 2024 07:16
23 представники Луцької, Боратинської, Нововолинської, Городищенської, Горохівської та Володимирської громад успішно пройшли тренінг «Молодіжний працівник» і отримали довгоочікувані свідоцтва про проходження базового та спеціалізованого освітнього курсу.

Про це повідомляє Волинська ОДА.

Навчання проходило у Луцьку на базі Волинського обласного молодіжного центру та у Рівному. До заходу долучилися волиняни віком від 18 до 55 років.

«Молодіжні працівники та працівниці потребують навчання для того, щоб знати, як реагувати на певні психологічні особливості молоді після початку повномасштабного вторгнення. А також допомогти людям справитися з труднощами, які вони переживають. Саме тому ми організували такий захід», – зазначила очільниця обласного молодіжного центру Яна Романюк.

Зокрема, тренінг включав такі блоки: «Підходи та принципи молодіжної роботи, інформованої про травму», «Техніки саморегуляції та підтримки в роботі молодіжних працівників та працівниць», «Планування, організація та проведення освітніх активностей».
Привітати волинян та вручити сертифікати про навчання долучилася заступниця голови ОДА Мирослава Якимчук.

Читати ще: На Волині послуги з ментального здоров’я надаватимуть на рівні первинки

«Приємно, що стільки молодих людей розуміє важливість тренінгу. Адже маючи ці знання ви зможете допомогти не лише своїм друзям, рідним, знайомим, а найголовніше ви зможете допомогти собі. Тому що ми з вами живемо не в простий період і легше, на жаль, не буде. Але завдяки набутим навичкам ви зможете покращити ментальне здоров’я собі і близьким», – сказала Мирослава Якимчук.

Опісля присутні поділилися враженнями від пройденого семінару та зауважили, що знання, які вони отримали, допомагають їм щоденно у роботі.
Слід зазначити, що державну програму «Молодіжний працівник» в Україні започатковано у 2014 році. На Волині активно реалізується з 2017 року. За цей період в області проведено 20 базових тренінгів для більше як 400 учасників.

Читати ще: У Ковелі відкрили молодіжний простір

Мета програми – підвищити кваліфікацію фахівців молодіжної сфери задля ефективної реалізації молодіжної політики на локальному рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus