USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни скаржаться на вірус, який поширюється у Facebook: що робити і як вберегтися

14 Грудня 2017 17:11
Волинським сегментом соцмережі Facebook через приватні повідомлення поширюється вірус. Після зараження комп’ютера він розсилає свої копії приватними повідомленнями друзям, таким чином розшируючи мережу. Згодом заражений комп’ютер користувача можуть використовувати зловмисники, зокрема і для проведення Ddos-атак.

Вірус поширюється наступним чином: користувачу приходить приватне повідомлення з посиланням на файл, який маскується під відеозапис. Натомість, при переході на посилання (чого робити в жодному разі не можна), відбувається зараження вже вашого ПК, і далі аналогічні повідомлення з посиланнями на вірус відправляються від вашого імені друзям.

Після зараження ПК користувач може не помітити візуальних змін – не з’являються вимоги заплатити певну суму коштів зловмисникам, банерна реклама тощо. Натомість, зловмисники отримують доступ до вашого ПК та додають його до ботнету – мережі інфікованих комп’ютерів, які згодом використовують в DdoSатаках чи спробах отримати несанкціонований доступ до інших систем.

Десятки волинських користувачів вже повідомили про небезпеку своїх друзів.



Для того, аби не стати жертвами зловмисників, в жодному разі не відкривайте посилань від друзів. Особливо, якщо вони маскуються під відео, зображення, привітання тощо. Найкраще буде перепитати в користувача, чи дійсно він присилав вам повідомлення.



Якщо зараження вже відбулось і з вашого акаунту розповсюджується спам, то слідуйте наступній інструкції:

1) Змініть пароль до вашого акаунту (меню «Налаштування», розділ «Безпека і авторизація»).

2) Активуйте двофакторну авторизацію в тому ж меню. Таким чином зловмисники не зможуть потрапити на вашу сторінку без підтвердження за допомогою SMS.



3) Проскануйте вашу систему на наявність вірусів та скоронніх компонентів з допомогою anti-malware програмного забезпечення або антивірусу. Для цього, приміром, можна використати безкоштовний програмний засіб Dr.WebCureIT, Malwarebytes Anti-Malware або їхні аналоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дмитро Показати IP 14 Грудня 2017 19:29
Ще після цього не грузить відео на фейсбуку і ютубі (
Anonymous Показати IP 14 Грудня 2017 22:17
Політ нормальний, вірусів не помітно, висновок - нєх*й шастать! А, так, я всього-на-всього сисадмін... У нас як - КІБЕРАТАКА!!! КІБЕРАТАКА!!!! А в результаті легкого розслідування - секретарка відкрила файлика з пошти... З розширенням JS!!!! НЕ подивившись. Отака ....ня, малята!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus