USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинянин до смерті побив дружину: вбивцю не взяли під варту

5 Травня 2020 15:04
Волинянина, який нещодавно побив свою дружину до смерті, не взяли під варту. Натомість до нього застосували захід у вигляді домашнього арешту.

Про це йдеться в ухвалі Ратнівського районного суду Волиснької області.

Так, 26 квітня 2020 року обвинувачений, знаходячись за місцем свого проживання, під час сварки з дружиною наніс їй численні удари палицею по тулубу, верхніх та нижніх кінцівках. Від травматичного шоку потерпіла померла. Тож чоловік підозрюється в умисному нанесенні тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть.

Слідчий подав клопотання до суду про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, заявивши ризики того, що він своїми діями становить підвищену суспільну небезпечність, офіційно непрацевлаштований, перебуваючи на волі з метою уникнення відповідальності за вчинене, може переховуватись від органів досудового розслідування, знищити, сховати або спотворити будь-яку з речей, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, незаконно впливати на свідків та потерпілого у цьому ж кримінальному провадженні.

Втім, на думку суду, не було доведено жодного ризику. З долучених документів та пояснень вбачається, що свої процесуальні обов`язки підозрюваний виконує належним чином, активно співпрацює з органом досудового розслідування, приймаючи участь у всіх необхідних процесуальних діях, добровільно надає покази про відомі йому обставини смерті його дружини, даних щодо намагання підозрюваного впливати на свідків у суду відсутні.

Відтак, суд відмовив у задоволенні клопотання слідчого та застосував до підозрюваного захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на два місяці.

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus