USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин фінішував другим на Дублінському марафоні

3 Листопада 2017 17:58
Дублінський марафон стає найфартовішим для стаєра із волинського Шклиня Юрія Русюка. Торік він фінішував тут 5-им із особистим рекордом. Минулого тижня Русюк здобув в столиці Ірландії кубок за 2-ге місце і знову показав найкращий особистий час в марафоні. Цього разу 42 кілометри 195 метрів він здолав за 2 години 15 хвилин 56 секунд, інформує ФЛАВО.

- Особливо до цього марафону не готувався, тому й не чекав на такий хороший результат, - розповідає Юрій, - Декілька разів цього року мав ушкодження, на чемпіонаті світу у Лондоні кульшовий суглоб травмував.

- Погода сприяла марафону?

- От з цим поталанило, на перших кілометрах була вітряно, а потім все, наче на замовлення – сонце і не холодно.

- Як тривала тактична боротьба під час марафону?

- Дуже запекло, бо до 41-го кілометру всі претенденти бігли групою і фактично нас розсудив фініш. Доля медалей вирішилася на останніх метрах. Я відстав на три секунди від переможця, кенійця Бернара Ротіча. Але водночас випередив на одну секунду третього бігуна – Асефа Бекеле із Ефіопії. Він в Дубліні, до речі, дуже часто піднімався на подіум, тому виграти в нього було дуже приємно.

- Що ще гарантувало друге місце на престижних європейських змаганнях?

- Це виконання нормативу на чемпіонат Європи. Він відбудеться у серпні 2018 року у Берліні. Я вибіг із 2.18 і тепер можу потрохи готуватися до чемпіонату.



Фото: Юрій Русюк на подіумі Дублінського марафону-2017



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Турист Показати IP 3 Листопада 2017 21:44
Молодчина!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus