USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинянин купив 6300 літрів дизпалива, але лишився ні з чим

28 Вересня 2023 14:59
Купив понад 6000 літрів пального, заплатив гроші, а дизпалива так і не побачив. Таку історію чоловік розповів у суді. Він вважає, що куплене ним пальне привласнили. Тому звертався і в поліцію, і у виконавчу службу. Правоохоронці вважають, що тут криміналу немає.

Чоловік вирішив скаржитися на бездіяльність поліцейських Ковельського райуправління. Запевняє, що на електронних торгах купив 6300 літрів дизельного пального, але за адресою, де мало би перебувати пальне, його не виявилося. Чоловік каже, що правоохоронці не стали відкривати кримінальне провадження, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Про це вказано в ухвалі ковельського суду. Зазначено, що два роки тому виконавча служба склала акт: мовляв, дизпаливо відсутнє за адресою, де мало би зберігатися. Тож покупець захотів повернути кошти. Але зробити це виявилося не так просто.

«Скаржник звернувся до Ковельського відділу державної виконавчої служби із заявою про повернення коштів. Рішенням Ковельського міськрайонного суду в задоволенні позову скаржника про визнання електронних торгів, протоколу проведення електронних торгів, акту проведення електронних торгів недійсним та стягнення з відділу державної виконавчої служби сплачених за лотом коштів та інших внесків відмовлено за недоведеністю вимог», – вказано в ухвалі суду.
Але куди ж поділися тисячі літрів пального? Поліція зазначила: мовляв, це не кримінальна справа, а цивільно-правові відносини.

«Слідчий суддя погоджується з доводами Ковельського районного управління поліції про розгляд заяви скаржника в порядку ЗУ «Про звернення громадян», оскільки між учасниками виникли договірні відносини. За таких підстав відсутній склад кримінального правопорушення, передбачений диспозицією наведених статей Кримінального кодексу . Отже, слідчий суддя дійшов висновку про відсутність бездіяльності посадових осіб», – йдеться в ухвалі.

Чи мала би поліція відкривати кримінальну справу? Тепер це вирішуватиме апеляційний суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Red Показати IP 30 Вересня 2023 09:14
Які ж це цивільні відносини,якщо сторона має умисел на заволодіння грошима, знаючи, що палива немає. навіщо укладати договір, якщо у сторони відсутній предмет договору. Це криміналка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus