USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Волинянин привіз зброю з Куп’янська, щоб захищати сім’ю. Його судять

19 Лютого 2024 17:48
На передову – гуманітарну допомогу, а додому – зброю. Чоловік із села Видерта на Камінь-Каширщині після повномасштабного вторгнення взявся активно допомагати армії. Навесні та влітку 2022-го раз за разом возив допомогу українським бійцям. За це навіть був нагороджений подякою від Верховної Ради.

Одного ранку його зупинили на блокпосту. Запідозрили, що волинянин може везти боєприпаси, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Правоохоронці обшукали машину, будинок і подвір’я. Виявилося, що чоловік сховав в автомобілі гранату та 440 бойових патронів. Помістив їх під обшивку пасажирських дверей. Мовляв, знайшов у лісі під Куп’янськом, а додому привіз, щоб захищати сім’ю, зокрема двох дітей.

«Винуватість в інкримінованому йому злочині визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому. Показав, що в листопаді 2022 року перебував поблизу міста Куп’янськ Куп’янського району Харківської області з метою доставлення гуманітарної допомоги Збройним силам України. Неподалік міста Куп’янськ, у місцях проведення боїв, знайшов патрони та гранату, які з метою подальшого захисту себе та своєї сім’ї помістив у свій автомобіль та перевіз до свого дому. Просить суд суворо не карати», – вказано в ухвалі суду.

За придбання і зберігання боєприпасів без дозволу передбачено покарання від трьох до семи років ув’язнення.

Чоловіка вже судили в Любешеві. І йому пощастило – замість в’язниці призначили штраф у розмірі 1700 гривень. Також він має компенсувати витрати за проведення балістичної експертизи – це ще майже 5000 гривень.

Прокурори, однак, подали апеляцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Лютого 2024 19:05
Яка цікава країна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus