USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волиняни сплатили 191 млн за землю

22 Серпня 2018 08:59
Місцеві бюджети Волині отримали 191 мільйон гривень плати за землю. Це майже на 8 відсотків більше минулорічного показника за аналогічний період.

Враховуючи той факт, що саме у липні - серпні до бюджетів громад земельний податок сплачують громадяни - власники земельних ділянок., тенденція росту надходжень плати за землю збережеться, - прогнозують в ГУ ДФС у Волинській області.

«Протягом семи місяців поточного року місцеві громади отримали від фізичних осіб 34,6 мільйона гривень земельного податку. Юридичні особи за цей поповнили бюджети громад на 156,1 мільйона гривень орендної плати за землю. До 1 липня фахівці ДФС сформували і надіслали громадянам –власникам земельних ділянок повідомлення-рішення про нараховану суму земельного податку. Щиро дякуємо тим волинянам, котрі вже виконали свій конституційний обов’язок. Наголошуємо, що останній день сплати земельного податку - 29 серпня», - звертає увагу начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що сплачені майнові податки – земельний та податок на нерухоме майно, зараховуються винятково до місцевих бюджетів, тобто використовуються на розвиток та облаштування території громади.

Тож, в Головному управлінні ДФС у Волинській області просять громадян – власників земельних ділянок, що підлягають оподаткуванню, а також нерухомості, не зволікати зі сплатою визначених податкових зобов’язань.

Несплата податку своїм наслідком матиме виникнення заборгованості, відповідно – формування податкового боргу та нарахування штрафних санкцій.

В Головному управлінні ДФС у Волинській області наголошують: в зв’язку зі зміною з 1 липня 2018 року бюджетних рахунків варто обов’язково уточнити нові реквізити для перерахування податкових платежів.

Нагадаємо, що повний перелік бюджетних рахунків розміщено на субсайті територіальних органів ДФС у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Таня Строцюк Показати IP 22 Серпня 2018 12:18
А що робити людям, у котрих немає грошей щоб сплачувати ці казкові суми???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus