USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинянина, який скоїв жахливу ДТП із 9 загиблими на Житомирщині, відпустили із СІЗО

11 Червня 2020 12:54
Водій автоцистерни з Волині, який врізався у пасажирський автобус неподалік Новограда-Волинського та забрав життя 9 людей, вийшов із СІЗО.

Нагадаємо, що у вересні 2019 року на автодорозі «Київ-Чоп» водій автомобіля DAF з напівпричепом (цистерна з газом), рухаючись у напрямку Житомира, не впорався із керуванням та зіткнувся з автобусом Neoplan, який був припаркований на узбіччі та частково на правій смузі руху автодороги, повідомляють Факти.

Унаслідок дорожньо-транспортної події 9 пасажирів автобуса загинули на місці, ще 16 осіб, у тому числі водій вантажного автомобіля, одержали травми різної тяжкості.

Постраждали тієї страшної ночі працівники Житомирського трамвайно-тролейбусного управління, які поверталися із відпочинку в Карпатах.

За словами очевидців, зіткнення автоцистерни із автобусом, який зупинився обабіч дороги, було моментальним.

Один із постражадалих у ДТП Олексій Сарнавський заледве вижив сам, але втратив дружину.

«Я був на вулиці, а потім зайшов, щоб взяти светр. Ми з жінкою сиділи на останніх сидіннях. Аж раптом удар – і все полетіло», – згадує чоловік.

У підсумку аварії – 9 загиблих та 16 травмованих осіб. Жертв могло бути ще більше, якби цистерна була завантажена пальним.

«Дев’ять родин залишилися сьогодні без дружин, без чоловіків. Лише у моїй службі ми втратили шістьох людей – водіїв тролейбуса, кондукторів. Служба залишилася без провідних працівників за годину поїздки», – поділився заступник керівника Житомирського трамвайно-тролейбусного депо Сергій Корнійчук.

Як розповіла адвокат потерпілих, горе-водія затримали на місці, і в камері СІЗО він провів півроку. Однак нещодавно суд постановив змінити утримання під вартою на домашній арешт, і чоловік поїхав додому на Тернопільщину.

«Підозрюваний може переховуватися і надалі: на час розгляду справи в суді він мав при собі закордонний паспорт. Суд його зобов’язав здати паспорт в органи міграційної служби, однак жодних підтверджень того, що паспорт зданий, немає. Він проживає в іншій області», – заявила Анна Качмар.

Однак найбільше шокує те, що водій відмовляється визнавати вину у скоєному: автобус на дорозі він побачив «запізно».

«Будуть засідання, буде з’ясовуватися. Я учасник дорожньої трагедії, але винним себе не вважаю. Машина обганяла мене, я не міг обійти. Все сталося за кілька секунд», – заявив водій автоцистерни Анатолій Храновський.

Підозрюваний працював на приватну фірму, на яку постраждалі подали позов близько 5 млн грн компенсації, адже більшість із них проходять дороговартісне лікування. Якщо вину чоловіка доведуть у суді, йому загрожує ув’язнення строком до 10 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus