USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Волинянина судитимуть за те, що викопав на городі ставок

13 Травня 2022 22:07
Жителя Луцького району судитимуть за безгосподарське використання земель.

Як повідомили в прокуратурі Волинської області, стосовно мешканця села Ржищів прокурори Горохівського відділу Луцької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч.1 ст. 254 КК України.

Чоловіка обвинувачують у тому, що він, використовуючи спецтехніку, без спеціального дозволу зняв родючий шар ґрунту на земельній ділянці із цільовим призначення «для ведення особистого селянського господарства» та влаштував там штучну водойму площею 360 квадратних метрів.

Зробив він це також без зміни цільового призначення земельної ділянки у встановленому законом порядку. За ці дії волинянин відповість перед судом.

Згідно із законом, безгосподарське використання земель, якщо це спричинило тривале зниження або втрату їх родючості, виведення земель з сільськогосподарського обороту та порушення структури ґрунту, карається штрафом від однієї до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17 тис. до 51 тис. грн), або обмеженням волі на строк до двох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus