USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ставок на Волині віддали в оренду підприємцеві, з яким конфліктує місцева громада

10 Вересня 2020 17:01
Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко підписав розпорядження про поновлення договору оренди ставка біля села Шепель Луцького району. Орендарем став луцький підприємець Сергій Балабух.

Відомо, що він і раніше орендував цей ставок – договір оренди був підписаний у 2016 році. Водний об’єкт площею 10,5 га розташований за межами населених пунктів Шепельської сільської ради Луцького району. Цього разу оренду продовжили підприємцеві терміном на 10 років. Орендну плату встановили в розмірі 7% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

Сергій Балабух орендує не одну водойму на Волині. У 2017 році він почав орендувати водойми на території Заборольської сільської ради. До слова, до складу Заборольської ОТГ наразі входить і село Шепель. Оренду підписали на 49 років. Торік між мешканцями громади і підприємцями визрів конфлікт – місцеві нарікали на орендаря водойми, мовляв, він виганяє усіх рибалок. Невдоволені селяни були і станом водойми: за останні роки береги ставка заросли очеретом, а орендар його не викошує.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини голова Заборольської ОТГ Валерій Боярський повідомив, що з підприємцем так і не вдалося домовитися: ставок заростає очеретом, територія не облагороджена, а місцевих не пускають рибалити. Єдине – конфлікт трохи «притих» на час карантину, але до порозуміння далеко.

Хазяйнує загаданий Сергій Балабух вже кілька років і на 13-ти гектарах водойми орнітологічного заказника в Рокинях. У музеї-скансені не раз скаржилися, що орендар навколо ставу виставив потужну охорону, яка намагалась побити сторожа.

На цьому ставку вже неодноразово гинули цілі сімейства птахів, які занесені в Червону книгу. Крім того, охоронці накидали у воду сухого гілля дерев, аби місцеві не змогли ані купатись, ані рибалити. Кілька разів там спускали воду, внаслідок чого гинули птахи в орнітологічному заказнику, адже їм ніде було жити.

Орендував підприємець також ставки у Горохівському районі, де більше 10 років орендарі не могли помиритися через давній конфлікт з документами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
так Показати IP 11 Вересня 2020 09:13
значить йому вигідно мати стільки ставків!. порендує- поорендує пару років, тка і забудуть шо то не його . А потім якпочнуть виганяти ( ну вдруг хто згадає що то спільне) то скаєе : Ви що, то моє я вже тутт 20 років ., як ви посміли в мене забрати.? І попробуй щось докажи, та ще людей винуватими зроблять. Це не тільки про нього, за таким прикладом багато ділків живуть. І хтось їм це дозволяє!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus