USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Волиньрада отримала звернень про виділення коштів на майже 200 млн

22 Жовтня 2019 14:31
Понад 130 звернень щодо виділення коштів для закладів охорони здоров’я, освіти та інших надійшло обласній раді. Пріоритетні напрямки фінансування планують визначити до 15 листопада.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 22 жовтня.

Про звернення щодо виділення коштів з обласного бюджету у 2019 році доповідала заступник начальника відділу аудиту, економічної діяльності та бюджету виконавчого апарату обласної ради Оксана Верещак. З її слів, у період з травня до 18 жовтня на адресу облради надійшло 138 звернень від органів державної влади, депутатів, підприємств та громадян на загальну суму 196,3 мільйона гривень. Так, 141,1 мільйона просять спрямувати для закладів охорони здоров’я області на придбання обладнання та ремонт закладів, 13 мільйонів просили виділити для закладів освіти, понад 3 мільйони – для закладів галузі фізкультури та спорту.

Водночас, за станом на 1 жовтня перевиконання дохідної частини обласного бюджету становило лише понад 8 мільйонів. Оскільки воно становить менше 5%, розподілити кошти перевиконання наразі не можуть.

Голова комісії Михайло Імберовський зауважив, що хотілося б, аби до 15 листопада усі рівні влади попрацювали спільно з громадами та визначили пріоритети, щоб відбувалася спільна робота органів місцевого самоврядування, нардепів та депутатів облради. Він пропонує, аби в проханнях про виділення коштів було враховане співфінансування проектів з місцевих бюджетів. Визначивши пріоритети, депутат пропонує подавати відповідні пропозиції облраді, аби профінансувати ті проекти, які цього найбільше потребують.

Наразі члени комісії вирішили взяти до відома перелік звернень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus