USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиньрада перерозподіляє бюджетні кошти

18 Липня 2018 09:28
При перерозподілі коштів обласного бюджету між основними розпорядниками особливий акцент роблять на ремонтні роботи. Своєю чергою, низку необхідних витрат, зокрема щодо забезпечення волинян, які страждають на цукровий діабет, інсуліном, обласний бюджет покрити не зможе.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини голова бюджетної комісії облради Ірина Вахович, йдеться про перерозподіл коштів цьогорічного обласного бюджету в межах їх розпорядників.

«У нас немає ні вільних залишків, ні додаткового ресурсу, тобто ми перекидаємо кошти в межах розпорядників. Окрім того, перекидаємо кошти на дороги, які підлягають ремонту саме за рахунок обласного бюджету за умови співфінансування з місцевих бюджетів. Те ж саме стосується співфінансування шкільних автобусів, дофінансування в три мільйони гривень конкурсу місцевих ініціатив. Сподіваємося, що депутати нас підтримають, і будуть профінансовані й наступні проекти», – зазначила Ірина Вахович.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОНКУРС МІСЦЕВИХ ІНІЦІАТИВ: ВОЛИНЯНИ ПОДАЛИ ПРОЕКТІВ НА 28 МІЛЬЙОНІВ

Вона додала, що на 32 виграшні проекти кошти є. Ще 35 проектів вдасться профінансувати за умови отримання з обласного бюджету чергових трьох мільйонів гривень. «У цілому буде профінансовано 67 проектів на 6 мільйонів гривень. Але я думаю, що у випадку наявності додаткових коштів у бюджеті ми намагатимемося дофінансовувати проекти», – сказала Ірина Вахович.

Окрім того, голова бюджетної комісії наголосила, що проблемою залишається виділення коштів на забезпечення хворих інсуліном і гемодіалізом.

«Суто для Волинської області нам необхідно 12 мільйонів гривень по інсуліну та 17 мільйонів гривень по гемодіалізу. Це значні кошти. Обласний бюджет, навіть за умови перевиконання, не зможе покрити цієї суми. Через це потрібна загальнодержавна програма, тобто має бути загальнодержавний підхід. Із цією пропозицією ми разом із комісією з охорони здоров’я звертатимемося на сесії облради щодо спільного звернення від ради до уряду», – зазначила Ірина Вахович.

Та додала, що ще до сесії комісії робитимуть відповідні запити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus