USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Уряд просять визначитися з долею шахти № 9

26 Вересня 2018 13:13
Із проханням сприяти вирішенню ситуації, яка склалася на ДП «Волиньвугілля» ВП «Шахта № 9 Нововолинська», депутати області направлять звернення до Кабміну, Верховної Ради та Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Про це йшлося під час засідання 21-ї сесії Волинської обласної ради 26 вересня.

Так, 30 листопада 2015 року Міністерство енергетики та вугільної промисловості видало наказ про створення ДП «Шахта № 9 «Нововолинська» шляхом виділення відокремленого підрозділу «Шахта № 9 «Нововолинська» зі складу ДП «Волиньвугілля». Однак через позицію трудового колективу, який побоюється закриття шахти, реорганізацію не було завершено.

Цьогорічна хвиля протестів на підприємстві пов’язана, зокрема, з наказом про закриття та ліквідацію шахти № 9.

«Таке рішення виглядає сумнівним, адже шахта дає робочі місця значній кількості мешканців міста Нововолинська та Іваничівського району, а вже досліджених і підтверджених запасів вугілля вистачить ще на 10–15 років повноцінної роботи. Необхідно також зважати й на те, що вугільне підприємство є бюджетоутворюючим для новоствореної Литовезької об’єднаної територіальної громади.

У цій ситуації депутати Волинської обласної ради не можуть залишатися осторонь. Усвідомлюючи, що ігнорування проблем шахтарів може призвести до подальшого підвищення рівня соціальної та політичної напруги, ми звертаємося з проханням сформулювати виважену, чітку та законодавчо закріплену позицію щодо подальшого статусу вугільного підприємства «Відокремлений підрозділ «Шахта № 9 «Нововолинська», з яким декілька тисяч шахтарських родин пов’язують своє подальше життя», – наголошують депутати у зверненні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 26 Вересня 2018 13:29
Я щитаю шо треба закривати як вугольок скiнчився. Шо не?
Микола Показати IP 26 Вересня 2018 15:19
До анатоля. Читай уважно - вугілля на 10-15 років повноцінноі роботи. Закриємо своі шахти і будемо вугілля куповати через Ротердам+.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus