USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинська шахта, яку зводять 30 років, з висоти пташиного польоту

6 Серпня 2019 13:28
30 років виповнюється з початку будівництва волинської шахти №10 «Нововолинська». Центр журналістських розслідувань «Сила правди» зняв ролик про те, як виглядає шахта сьогодні з висоти пташиного польоту.

Об'єкт почали будувати у 1989 році поблизу села Поромів Іваничівського району на Волині. Відтоді на її зведення пішло понад 1,5 мільярда гривень з державного бюджету. Однак, і досі шахта не завершена: 87,6% готовності. На добудову потрібні ще десятки мільйонів гривень.

Запаси вугілля на цій території оцінюють у 37,8 мільйонів тонн. Якби об'єкт добудували, то шахта б давала до 900 тисяч тонн вугілля на рік. Це могло б бути відчутною допомогою для українських теплоелектростанцій. Але поки тут лише періодично протестують шахтарі через затримки зарплати та фінансування будівництва.

У державному бюджеті 2019 року на будівництво шахти передбачили 25 мільйонів гривень. За таких умов про добудову не йдеться, а лише про підтримку об'єкта в безаварійному стані.

Торік Фонд державного майна України вніс шахту до переліку об'єктів, які пропонується приватизувати у 2018 році. Однак, минулого року приватизація так і не відбулась, тож її перенесли на 2019 рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus