USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинські фіскали організували схему ухилення від сплати податків та завдали збитків державі на 190 млн грн

9 Липня 2019 12:38
Слідчі Центрального апарату ДБР викрили протиправну схему формування податкового кредиту з ПДВ підприємствами-імпортерами транспортних засобів на території Волинської області.

Про це йдеться на офіційному сайті ДБР.

Згадана схема діяла таким чином: після розмитнення транспортних засобів юридичні особи (імпортери) виписували документи на їх реалізацію кінцевому реальному споживачу (здебільшого фізичній особі). Згодом здійснювався повторний продаж автомобіля за підробленими документами. Ці фінансові операції були «транзитними», тобто проводились з метою подальшого продажу імпортного ПДВ підприємствам реального сектору економіки. Як наслідок, підприємства-покупці безпідставно отримували суми податкового кредиту і ухилялися від сплати податків.

За попередніми підрахунками діяльність такої транзитно-конвертаційної групи завдала збитків державі на 190 мільйонів гривень.

Наразі відомо, що «тіньовий ринок» діяв за сприяння та безпосередньої участі службових осіб Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області.
На даний час, слідчими ДБР проводяться 14 санкціонованих обшуків у приміщенні територіального органу ДФС, місцях проживання його службових осіб. Також обшуки проводяться за адресами діяльності конвертаційних груп, під час яких документується причетність фігурантів справи до протиправної схеми.

Процесуальне керівництво здійснює Генеральна прокуратура України, оперативний супровід – Департамент захисту економіки Нацполіції.

Кримінальне провадження зареєстроване за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів);

частиною 1 статті 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);

частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України (використання завідомо підробленого документа);

частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки;

частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки).

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, сьогодні вранці стало відомо, що ДБР проводить обшуки у волинських податківців. А під час обшуків у волинських брокерських фірмах, які пов'язані з управлінням ДФС у Волинській області, правоохоронці виявили десятки тисяч доларів та гривень. А також печатки різноманітних фірм і транзитні номерні знаки на автомобілі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
волиняка Показати IP 9 Липня 2019 12:48
Довий...стрибались? На нари все керівництво! Якщо не були при справі, то брали людей, підписували документи, на роботу! Побачимо кого звинуватять і притягнуть?!
Носатий дядько до волиняка Показати IP 9 Липня 2019 13:57
Нікого. Видоять і відпустять. Поміняють керівництво і перенаправлять відкати. Хау.
лучанин Показати IP 9 Липня 2019 13:24
ви вважаєте що це єдиний злочин луцьких податківців ? Всіх на нари з конфіскацією.
111 Показати IP 9 Липня 2019 13:56
Та ніякого покарання тим податківцям не буде. Або покарають символічно. 100%!
999 Показати IP 9 Липня 2019 14:41
Молодець Зеленський. Правильно розпочав президенство. Це всі колишні працівники податкової, що працювали при Януковичу та продовжили брати у громадян побори при Порошенку. Усіх на атестацію та половину звільнити у народне господарство, щоб мало не показалось.
Анатоль_ Показати IP 9 Липня 2019 14:51
От вам і весь Майдан до копійки, брати мої! От що Петро наробив!
Носатий дядько до Анатоль_ Показати IP 9 Липня 2019 16:22
Не ліпи сюди Майдан. - Люди заплатили і платять життями.
скептик до Анатоль_ Показати IP 9 Липня 2019 17:37
навчись відділяти мухи від котлет. майдан і пєцюня нічого спільного не мають
Олег Показати IP 9 Липня 2019 15:08
Правильно було б у всіх хто там начальниками перевірити їхні статки. На керівних посадах працювали а в їхніх дружин у власності квартири і салони краси і ресторани. Чому б це не довести до кінця і не забрати і не поповнити бюджет ?! Розкрали все корупціонери -податківці які на словах борять з корупцією, а на ділах очолили коріпцію подивіться їхні статки!!!!
777 до Олег Показати IP 9 Липня 2019 16:11
Ничего не будет. Бабки конфискованные уйдут куда надо. поменяют местами начальство. может нового пришлют кого. пошумят еще неделю.потом придумается новая схема и по новой государство опускать. Ведь свой карман понад усе.
Юрист до Олег Показати IP 10 Липня 2019 09:20
Ви за стільки років так і не зрозуміли, що все вирішує в нас суд.
123 Показати IP 9 Липня 2019 21:16
Все буде по закону. Притягнуть до дисциплінарної відповідальності вахтера за те що пропустив посторонніх в приміщення, а можливо і виженуть з роботи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus