USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Найбільш резонансні справи очима прокурора Луцька

26 Березня 2015 16:59
Хабарництво у виші, бухгалтер, яка незаконно нараховувала собі преміальні, лікар-корупціонер та посередництво під час отримання водійського посвідчення: про найбільш резонансні кримінальні провадження у Луцьку повідомив прокурор міста.

Про це йшлося під час прес-конференції прокурора міста Луцька Андрія Кучера 26 березня.

Розповідаючи про найбільш резонансні кримінальні провадження під процесуальним керівництвом міської прокуратури, прокурор зазначив, що наразі акцентують увагу на боротьбі з корупцією. Так, у Луцькому міськрайонному суді розглядають справу щодо доцента кримінального права Східноєвропейського національного університету, якого звинувачують у хабарництві (за понад 30 епізодами).

Також у провадженні справи щодо керівника приватного підприємства, яке здійснює навчання водіїв, який за певну суму був посередником між тими, хто хотів дати екзамен та отримати водійське посвідчення та органом, який це посвідчення видавав. Пред’явлена підозра за шістьма епізодами.

Ще одне кримінальне провадження стосується бухгалтера одного з контролюючих органів обласного рівня, яка незаконно нараховувала собі виплати – преміальні, лікарняні, які нічим не були підтверджені. Їй пред’явлена підозра, справу цього місяця передадуть до суду. Йдеться про завдані державі збитки у сумі до 10 тисяч гривень.

Протокол про корупцію складено щодо лікаря-психіатра обласної психіатричної лікарні. Особа, яка хоче відкрити додаткові категорії водійського посвідчення, мусить отримати довідку від психіатра. Цей лікар видавав довідки навіть тим, хто не зареєстрований у Луцьку (без обстежень, за грошову винагороду у сумі 100 гривень). Протокол був направлений до суду, психіатра визнали винним та оштрафували.

Окрім цього, є кримінальні провадження щодо земельних справ. Наприклад, кримінальне провадження щодо Волинської транспортної компанії, яка використовувала землю без сплати платежів, 340 тисяч гривень за позовом прокурора стягнуто на користь місцевого бюджету.

Також є позови щодо студентів, які мають право на отримання підвищеної стипендії, як діти шахтарів (у двох випадках вже вдалося відстояти права студентів).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Патріот Показати IP 26 Березня 2015 17:17
Да успіхів у вас багато))))))Чесно, тим що за рік часу притягнули 1 особу за корупцію хвастались в якійсь іншій країні просто важко уявити.В Луцьк за рік роздано 10 га землі незаконо пяний суддя вчиняє ДТП з тяжкими наслідками пяний самооборонівець збиває на незареєстрованій машині завантаженій зброєю учасника АТО Бондаруки списують забогованість перед Західінкомбанком 38 мільйонів,Москвич із звільненям з КХП забирає частину власності за результатами перевірки бомбосховищ виявлено,що всі вони,крім тих які знаходяться в житлових будинках продан,і а у вас гучні справи по протоколу по корупції)))??!!Воно то звісно що це гучні справи,бо чогось кращого просто немаєте.А якби ви дійсно виконували свої обовязки то поливину розграбовоного майна можна було повернути
Просто Вася до Патріот Показати IP 26 Березня 2015 17:42
+101%
Може до Патріот Показати IP 26 Березня 2015 18:14
"Бондаруки списують забогованість перед Західінкомбанком 38 мільйонів". Притягнути до відповідальності партійну номенклатуру, за те що співпрацювала з криміналом.
Анонім Показати IP 26 Березня 2015 17:28
працівники прокуратури,сбу,міліції,а також судді, як можна зрозуміти, у нас хабарів не беруть
а ви слихалі до Анонім Показати IP 26 Березня 2015 20:24
Музей злодійств 10 Січня 2014 12:16 (Новорічне послання Поповичу і Грушці) Нешановні грабіжники освіти Волині! Під керівництвом Некрасової ви дали згоду на звільнення Панькевича, використавши його, як розмінну монету з надією на закриття своїх злочинів. Така надія є маревом, така надія - фата моргана. Відповідальність прийде, вона не за горами. І чим довше ви будете утримувати в училищі Некрасову, а в управлінні Мельник - тим болючішою вона буде для вас. Поїде ваша криша з Луцька - відчуєте все з першого дня. Негідники! Якщо не маєте де подіти Некрасову, - то посадіть її собі на свої голови і носіть почергово - буде, як засіб від насмарку.Для спасіння своїх шкур - ви призначили вже третього (!) нульового директора ЛВПУ. Єдина риса, яку ви цінуєте - це згода "директора" на закриття ваших афер. Якщо до "діяльності"ваших нулів добавити ще " діяльність" ( за висловом Поповича на зборах колективу училища по питанню краденого вами гуртожитку) "дурної баби" - то училище можна сміливо перепрофільовувати в музей злодійств. Всіх згаданих і не згаданих (поки що) ділків посадити у вестибюлі училища в клітки в якості музейних експонатів з описом конкретних заслуг кожного і попередженням, що так буде з кожним злодієм. Під вашим патронатом з "допомогою" Батова, Некрасової, Панькевича мільйони грошей пропали безвісти, а училище набуло жалюгідного допотопного стану. Ваша "заслуга в цьому - першочергова. Ви осіли сьогодні в затишних кабінетах і сплавяєте в н[***]тя свої злочинні дії та не даєте новим керівникам управління навести хоч якийсь лад в училищі. Ви - головні експонати музею злодійств!!! ((Якщо це послання буде вилучене з Волинських новин, - ви отримаєте його від щедрувальників та через інші ЗМІ)).
чесні і до Анонім Показати IP 27 Березня 2015 21:55
.... в нашій міліції працюють чесні і висококваліфіковані люди, то виникає думка про те, що "справа Батова і компанії" буде доведена до логічного завершення. І всі, хто хоч якось був задіяний в нечесних оборутках з відмиванням та розкраданням як грошей, так і матеріальних цінностей, понесуть справедливе покорання.
Кирило Показати IP 26 Березня 2015 17:54
А що сбу митники і податківців все чесно і авто в них і вілли за гроші державні -на роботі чесно заробили? І цікаво за зарплату державного службовця? лікаря знайшли вчителя а чому ви не питаете за які гроші податківці митники літають на вихідні за кордон? де беруться гроші на дорогі розкішні будинки ?
Бармалєй Показати IP 26 Березня 2015 19:29
Ха-ха. Лікар-хабарник. Сума хабара 100 грн. Стидався б про таке навіть згадувати.Борцець з корупцією
спа Показати IP 26 Березня 2015 19:39
универам тепер торба ничого вин не зробить
стас Показати IP 26 Березня 2015 19:41
ректори готовтесь
Тоже краду по дрібни Показати IP 26 Березня 2015 19:48
- Кто в районе первий вор? - Прокурор!
Патріот до Тоже краду по дрібни Показати IP 26 Березня 2015 21:29
В точку)))
ембарго Показати IP 26 Березня 2015 20:00
Коли, нарешті, будуть передані до суду справи Батова і К з ЛВПУ? - Там щезли мільйончики і хабарі брались далеко не по100 гривень! Всі факти беззаперечні.
стопіццот Показати IP 26 Березня 2015 20:09
я худею! З такими "резонансними" справами ви ще й на люди виходите? ганьба!!! почніть з себе, державні мужі, скоро прийде час збирати каміння, та буде пізно...для вас!!!
на сайті Батов Г.Ф. до стопіццот Показати IP 26 Березня 2015 20:38
коментар було видалено
нерезонанс до на сайті Батов Г.Ф. Показати IP 27 Березня 2015 19:56
Крадені мільйони - явно нерезонансна справа. От якби Батов крав та брав хабарі по 100 гривень, - міг би бути резонанс ... і не прийшлося б коментар видаляти .
корупція ! ! ! до нерезонанс Показати IP 27 Березня 2015 21:48
Передача-----замішаних у тих схемах багато ------ На 9-10 липня 2013р. призначена передача училища Батовим."Зручний час" для передачі: викладачі та майстри у відпустках, - Некрасовата Панькевич в комісії по передачі.Гіпераферисти прийматимуть у засудженого злочинця, з яким разом розкрадали училище. Чи не з цією метою наказ про звільнення Батова йшов з Києва до Луцька пішки через Новосибірськ? - На здорову голову не в комісії, а в НАРУЧНИКАХ разом з Батовим повинні бути Некрасова та Панькевич, і не приймати, а передати свої повноваження, матеріальні цінності,інше зовсім іншій комісії: з викладачів та майстрів, які не заплямовані в "справах" училищних аферистів. Передача з участю Некрасової та Панькевича(як членів комісії), як і їхнє подальше перебування в училищі породить "ПРОЦЕС" відкриття нових кримінальних проваджень по ще "нечіпаних" училищних та училищно - управлінських "справах"(часів Поповича - Грушки). Цей "процес" поповнить бригаду Батова-Некрасової- Панькевича ще декількома прізвищами. Але навіть такій комісії (з участю ННВ та ПСГ)потрібно побажати успіхів в передачі. Особливу увагу звернути на акти списання, долю тих дорогих матеріальних цінностей, які осіли в квартирах, будинках,гаражах,банях... згаданої трійці. З рештою, потрібно реально, а не вдавано, переглянути ВСЕ і з актами передачі ознайомити трудовий колектив та надати копії правоохоронним органам. Останні, хочеться вірити, нарешті розпочнуть аналіз діяльності злочинного училищного тріо. На минулому тижні у великому кількісному складі вони навіть прибули в училище - на жаль, як і міністерський наказ про звільнення Батова, візит припав на період відпусток практично всіх педпрацівників училища. Але, навіть, за таких умов - візит викликав суматоху та паніку не тільки в училищних "винуватців торжества", а й в деяких неучилищних діячів. Хочеться ще раз процитувати слова міністра внутрішніх справ України: " В нашій міліції працюють чесні і висококваліфіковані люди"(згадувані вже в коментарі "Справедливий" 6.07.2013р.). - Крадене повинно бути повернуте училищу, а винні у розкраданні повинні понести відповідальність!
тому що Показати IP 26 Березня 2015 20:31
Намолотили справ, нічого не скажеш. Будь що і будь як. Задокументовано те що лежить на поверхні з допомогою елементарних підставних осіб. То чому тішитись. Де посадовці корупціонери 1-3 категорій, які реально пиздять гроші..... тому що сцикотно...
так які ж заслуги пр Показати IP 26 Березня 2015 20:50
Як прозвітував прокурор- "резонансні кримінальні провадження під процесуальним керівництвом міської прокуратури" - це робота працівників міліцї, в чому тут заслуга прокуратури ? Не приписуйте собі те що не зробили
мешканка Показати IP 26 Березня 2015 22:02
Звітувати всі вміють.Це піар а робити щось правильно ні.Навіть якщо взяти ту саму прокуратури там теж в кожного рильце в пушку.Доречі перевірте діяльність Підгайцівського голови на рахунок роздачі земельних ділянок.
Патріот до мешканка Показати IP 26 Березня 2015 23:20
Скажу більше,вже перевіряли,але за заявами близьких знайомих голови і крім того в проплаченого прокурора.Результат здогадаєтесь,)))чи Вам підсказати.)) "ознак протиправної поведінки в діях голови не виявлено".Постанову оскаржено, а суд підтвердив її законість.Що це дає голові!!??При любій зміні влади в прокуратурі і при спробі відкрити чи поновити проти нього кримінал,він принесе слідчому постанову суду і він закриє справу.Слава прокурорам і смерть вашим хабарникам,надіюсьхоч хтось живий залишиться)))
Лучанин Показати IP 26 Березня 2015 22:25
Пане прокурор візміть роздруківку з казначейства за три останні роки куди пішли не десятки тисяч а десятки мільйонів на пальцях однієїдержаних і грошей не так багато фірм на пальцях однієї руки порахуєте виясніть чому так вигравались тендера і притягніть винних до відповідальності і тоді ви почесний Волинянин і прокурор
Анонім Показати IP 26 Березня 2015 22:37
Позор прокурору вАТО його за таку роботу він тільки дивиться де в долю впасти
КУПОЛЕЦЬ Показати IP 27 Березня 2015 17:42
візьміть до уваги пане прокурор хорошу справу про військове містечко 25 ....роками люди борються за своіі права та існування в м КОВЕЛІ по вул КУТУЗОВА 12 .. куда і до кого люди зверталися це просто історія про владу ...ім просто наплювати на той народ .....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus