USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські хлібороби отримали мобільні зерносховища

4 Листопада 2022 15:38
Ініціатива забезпечення аграріїв рукавами для тимчасового зберігання зерна належить Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН (FАО) спільно з Мінагрополітики України та за партнерства двох всеукраїнських асоціацій: органів місцевого самоврядування і районних та обласних рад.

Про це повідомили у Волинській облраді.

Сьогодні голова обласної ради Григорій Недопад та представники FАО передали волинським фермерам 790 таких засобів для зберігання зернових. Відтак, 46 малих і середніх господарств, які обробляють від 100 до 10 000 га ріллі, отримали додаткові можливості для збереження врожаю. Кожен такий рукав здатен вмістити до 200 тонн зернопродукції.

Григорій Недопад висловив вдячність представництву FАО ООН і за відчутну допомогу волинським аграріям, і за підтримку продовольчої безпеки в Україні, а отже й – у світі.

«Це надзвичайно важлива справа. На тлі значної кількості зруйнованих зерносховищ, ускладненої логістики експорту – це гарантія збереження врожаю зернових», - сказав він.

Керівник агрохолдингу «Волиньзернопродукт» Сергій Супрунюк поділився з фермерами досвідом використання рукавів. Його підприємство застосовує такий метод зберігання уже кілька років. Каже: зернові в таких ємностях без втрат якості можна тримати до 9 місяців.

Регіональний представник FАО в області Дмитро Дубняк зазначив, що невдовзі волинські аграрії отримають на додачу і агрегати для завантаження збіжжя у тимчасові сховища.

Речниця представництва FАО в Україні Вікторія Михальчук додала, що загалом українським сільгоспвиробникам передадуть 35 тисяч таких рукавів, які дозволять забезпечити зберігання 7 мільйонів тонн зернових. За її словами, вартість проєкту перевищує 60 мільйонів доларів. Програма ж реалізується за фінансової підтримки урядів Канади, Японії та австралійської благодійної організації Minderoo Foundation.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus