USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинські легкоатлети посилено готуються до чемпіонату України

25 Липня 2020 15:18
5-9 серпня Луцьк прийматиме кращих легкоатлетів України на Всеукраїнському чемпіонаті, який відбуватиметься у два етапи. Аби показати хороші результати, волинські спортсмени посилено готуються уже кілька місяців.

Упродовж тижня в кожного зі спортсменів своє навантаження. Це залежить від особистої підготовленості та довжини дистанції, на якій буде виступати спортсмен.

«У Луцьку відбуватиметься командний чемпіонат України з легкої атлетики, де всі спортсмени будуть стартувати на дуже коротких дистанціях, зокрема 5 кілометрів. У нас також іде підготовка до чемпіонату України на 20 та 50 кілометрів, який відбудеться в Івано-Франківську 16 жовтня», – розповів заслужений тренер України з легкої атлетики Володимир Яговик.

З його слів, троє спортсменів на сьогодні виконали відповідні нормативи і претендували на участь цього року в Олімпійських іграх, які, на жаль, відмінили через карантин. Однією з них є випускниця факультету фізичної культури, спорту та здоров’я СНУ імені Лесі Українки Олена Собчук. Щотижня спортсменка долає 150-200 кілометрів, щоб бути у хорошій фізичній формі.
«Підготовка в нас відбувається протягом трьох місяців перед змаганнями. За місяць – це 500-600 кілометрів. Мій найбільший успіх – четверте місце на минулорічному чемпіонаті світу на дистанції 50 кілометрів, згодом я виконала норматив на Олімпійські ігри, де показала свій найкращий результат на 20 кілометрах», – зазначила майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Олена Собчук,

Почав займатися спортивною ходьбою лише у студентські роки Віктор Шумік. І за роки навчання в університеті досягнув найвищого спортивного звання – майстра спорту міжнародного класу та сьогодні є одним з лідерів у цьому виді.

«Я займаюся вже більше чотирьох років. У перший рік виконав КМС, на другий рік – майстра, на третій – міжнародника», – каже Віктор Шумік.

Досягнення високих результатів залежить від багатьох чинників – це фізичні задатки, готовність та бажання спортсмена, хороший тренер та відповідна тренувальна база, де впродовж року можна професійно займатись.

Декан факультету фізичної культури, спорту та здоров’я СНУ імені Лесі Українки Василь Пантік зауважив, що база дуже потужна: «Ми маємо свій сертифікований стадіон завдяки потужній підтримці Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Стадіон «Авангард» також у нашому розпорядженні. Інфраструктура нашого університету адаптована до професійного спорту».

Наразі спортсмени активно готуються до командного чемпіонату України з легкої атлетики на коротких забігах і відразу після нього поїдуть на тренування у гірську місцевість, щоб гідно виступити уже на довгих дистанціях у жовтні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus