USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волинські мами нарешті отримали бебі-бокси

20 Вересня 2018 18:00
На Волинь надійшла перша партія бебі-боксів – 327 пакунків.

Офіційне вручення довгоочікуваних подарунків відбулося 20 вересня в Луцькому клінічному пологовому будинку.

Як розповіла директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод, отримали чималу кількість пакунків, однак тут і багато породіль – 399.

«Найближча партія, яку обіцяють привезти на наступному тижні, складатиметься із 654 «пакунків малюка», думаю вже все буде вчасно і пакунки будуть в пологових будинках, щоб одразу при виписці вручити мамам», - розповіла Оксана Гобод.
«Єдине побажання, щоб бебі-бокси видавали мамам, які народжують швидше ніж було заплановано. Буває, що мама народила на тиждень швидше, а з собою нічого не має. Якщо можна, то щоб був якийсь запас, коли це необхідно», - зауважила одна з мам.

Своєю чергою, Волинь стала сьомою областю, яка отримала бебі-бокси, а тим батькам, які вже виписалась, пакунки доставлятимуть додому. Орієнтована вартість кожного пакунка – п’ять тисяч гривень.

Загалом до кінця року планують отримувати по тисячі пакунків щомісяця. Надалі їх розподілятимуть по пологових будинках області.

«Напевно, це не дуже велика матеріальна допомога, але дуже необхідна у перші дні турботи за новонародженим синочком чи донечкою», - привітала новоспечених мам заступник головного лікаря з медичної частини Галина Бондарук.
«Всі речі розраховані на перший місяць життя малюка, а деякі – на 3-6 місяців. Тут немає нічого зайвого, лише необхідні речі після народження», - розповіла медична сестра Мар'яна Лис.

Богдан Тимощук, в якого народилась донечка і ще є троє дітей, розповів, що дуже приємно отримувати допомогу від держави, хоча деякі речі вже є. «Ми чекали дитину, а не бебі-бокса. Зараз це просто як приємний бонус, бо раніше тільки чули, що дають такі подарунки, але не знали, що саме туди входить», - розповів чоловік.
Задоволена пакунком і молода мама Тетяна Лазарук. Жінка зауважила, що найнеобхідніше речі купили ще раніше, однак впевнена, що бебі-бокс стане корисним у догляді за малечею.
До набору входять, зокрема: підгузки, вологі серветки, ситцеві пелюшки трьох видів, дві шапочки, боді з коротким рукавом та боді з довгим рукавом, штани-повзунки, «чоловічки» з довгим рукавом та штанцями, шкарпетки.

Також «пакунок малюка» включає: термометр для води; термометр для тіла електронний, з гумовим наконечником; ножиці манікюрні дитячі; прокладки для лактації, ковдра тепла/демісезонна та плед-ковдра; матрац для колиски; рушник махровий для купання з кутком; іграшка-брязкальце; крем та рідке мило-шампунь дитяче.

Весь набір з 30 товарів упакований в картонну коробку, яка виготовлена із зміцненого матеріалу і може служити колискою для дитини або функціонувати для її перенесення. Орієнтовна вага бебі-бокса – 14 кілограмів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus