USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Волинські медики «швидкої» вибороли друге місце на «Кременецькому медичному ралі». Фото

23 Лютого 2020 14:09
Волинська команда медиків екстреної медичної допомоги виборола друге командне місце на V Ювілейному Міжнародному зимовому чемпіонаті бригад екстреної медичної допомоги «Кременецьке медичне ралі – 2020», який відбувався 19-23 лютого.

Інформаційне агентство Волинські Новини завітало до Комунального підприємства «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф», аби зустріти та привітати волинських медиків.

Колеги переможців знали про успіх волинських бригад на змаганнях, тож надувши кульки та підготувавши квіти, вони очікували на дві бригади «швидкої», які їхали з Кременця.
Директор КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимир Шмаль розповів, що цього року участь в змаганнях брали 27 команд, з яких було три іноземні команди. На змагання було дев'ять етапів: були випадки як надання допомоги потерпілим, так і прийом дитини та падіння.

«Наша лікарська команда медицини катастроф міста Луцька зайняла друге загальнокомандне місце, з чим ми їх і вітаємо. Інша фельдшерська команада з пункту фельдшерської медичної допомоги смт. Цумань зайняла перше місце на етапі «Янгол». Я вражений, адже ми відправили дві молоді команди та надіялися, що вони хоча б матимуть призові місця на етапах, а тут – друге загальнокомандне місце. Вони показали високий рівень підготовки, над чим ми постійно працюємо. Ці команди ми плануємо відправити наприкінці травня в Полтаву на всеукраїнський чемпіонат», – зазначив Володимир Шмаль.
З його слів, на змаганнях були цілком життєві ситуації, це є постійно в роботі бригад «швидкої».

«Досвід грає велику роль, але вже близько року у нас працює навчально-тренувальний відділ, де ми відпрацьовуємо всі навички. Окрім того, охочих керівників бригад ми направляємо в Тернопіль», – розповідає керівник Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Відзначимо, що перше місце зайняла команда з Хмельницького, третє – з Сум. Натомість, каже Володимир Шмаль, раніше закордонні команди були творцями законів моди, але рівень підготовки наших команд дуже піднявся, і нині вони складають конкуренцію іноземним бригадам «швидкої».

Насамкінець волинські медики за традицією Формули-1 випили по ковтку шампанського з кубка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Галина Показати IP 23 Лютого 2020 14:32
Молодці! Так тримати!
Я там був Показати IP 23 Лютого 2020 22:52
Змагання то одне,а ви їх до людей реальних впустіть.... Це те саме що пожежно-прткладний спорт Є пожежники які ніколи на пожежі не були В загальному то вітаю,ще питання за чий рахунок вони їздили?
Ааа Показати IP 23 Лютого 2020 22:57
Смішно,бригад на Луцьк в двічі не вистачає,а ви кудись відправляєте... Краще хай в Єгипет поїдуть,чи в Туреччину
Ківерчук Показати IP 23 Лютого 2020 23:17
Ківерчани ви найкращі. Це заслуга Каленюка Він супер А не .....
Арафат Показати IP 24 Лютого 2020 01:16
Гарна новина. Але є і ложечка дьогтю - на всі змагання їздить одна команда. Професіонали. А відправ іншу бригаду - результат не порадує
Лучанка Показати IP 24 Лютого 2020 09:49
Молодці!!!!!!!!
Леся Показати IP 25 Лютого 2020 20:38
Змагання то одне,а ви їх до людей реальних впустіть....Це неправда!! Я на власні очі бачила, як бригада швидкої допомоги з с.Сереховичі Старовижівського р-ну (05.01.20р.) надавала допомогу старшому чоловіку, який був в тяжкому стані. Так я була в захваті як той молодий хлопчина-фельдшер справно все робив і грамотно. Я в кіно таке могла бачити, в реальному житті я з такими лікарями не зустрічалась!!! Честь і хвала таким лікарям !! Молодці хлопці- я їх прізвищ, на жаль, не знаю !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus