USD 40.50 40.85
  • USD 40.50 40.85
  • EUR 40.55 40.90
  • PLN 10.22 10.40

Волинські сапери 50 днів розміновували Донеччину

28 Серпня 2023 15:16
227 вибухонебезпечних предметів виявили волинські сапери під час розмінувань на Донеччині. Два відділення піротехніків працювали на сході України впродовж 50 днів.

Про це розповів Суспільному начальник групи піротехнічних робіт головного управління ДСНС Волині Віталій Галаша. Каже: працювали в глибину 15-20 кілометрів від лінії фронту, це – зона ураження артилерії, деколи можна було попасти під обстріл.

«Там були місцями по 13-15 мін на квадратику. Нашим основним завданням було обстеження територій під повітряними лініями для того, щоб був доступ енергетиків до цих ліній, щоб вони могли полагодити електрозабезпечення», – пояснює сапер.
Упродовж дня, каже Віталій Галаша, проходити сотню метрів не вдавалося через зарослі поля, місцями могла пройти лише машина механізованого розмінування.
Піротехнік Давид Мілінчук розповідає, на розмінуванні територій був уперше, раніше в ДСНС працював пожежним інспектором, однак вирішив змінити фах. Три місяці у чоловіка тривало навчання. Тепер має таку професію, в якій доводиться вчитися щодня.
Головний майстер-сержант Володимир Герасимчук каже: щоб зберегти життя, у сапера має бути відповідне екіпірування та спорядження. Зокрема бронежилет, каска, рукавиці обов’язково, тому що треба безпосередньо працювати із землею, боєприпасами, підкопами, щупом, а також аптечка, турнікети.
«За допомогою металошукача центр міни визначаємо, за 20 см потім до неї ми прощупуємо, і якщо точно впевнені, що там щось є, використовуємо саперний набір», – розповідає Володимир Герасимчук.

Читати ще: Герої без зброї: волинські піротехніки розміновують Донеччину

Як розповів начальник групи піротехнічних робіт головного управління ДСНС Волині Віталій Галаша, на розмінуванні територій цієї ротації працювало 18 піротехнічних відділень із усієї України. У складі зведеного загону на сході було десятеро волинян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus